Infraestructures i serveis

oLOT

L’Ajuntament reforça l’economia social de la ciutat amb concessions a Integra i La Fageda

Integra, entitat garrotxina d’economia social que ofereix serveis a persones amb discapacitat intel·lectual, ha evitat que es perdi el popular quiosc de la plaça Clarà d’Olot, conegut popularment com el quiosc del parc Vell. L’Ajuntament li ha adjudicat la concessió i això permetrà a l’entitat social donar feina a quatre persones en risc d’exclusió o amb altres capacitats. Ho va anunciar ahir al ple el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda (Junts), que va recordar la concessió que havien fet d’un espai de la plaça Mercat a la Fundació La Fageda de Santa Pau, per habilitar-hi una granja amb productes seus i de proximitat. “Aquestes entitats no es limiten a esperar ajudes o subvencions, sinó que creen feina i ajuden les famílies”, va dir. I va parafrasejar el president de la fundació La Fageda, Cristóbal Colón: “L’únic sentit del treball és una feina amb sentit.”

Jordi Gasulla (CUP) va celebrar el pas cap a l’economia social que comporten aquestes dues concessions. “Vivim en un sistema capitalista, que exclou moltes persones amb altres capacitats”, va lamentar, i va reclamar a l’Ajuntament que controlés si les empreses olotines compleixen la legislació que els obliga a contractar persones d’aquest col·lectiu.

Per altra banda, el ple va rebutjar una moció de la CUP en què es proposava la creació d’un viver municipal d’arbres i arbustos autòctons, en el marc de l’actual context de lluita contra el canvi climàtic. Això no obstant, la majoria de portaveus van estar d’acord amb el fons de la moció, però no amb alguns punts del seu contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES