Infraestructures i serveis

L’Alt Empordà incorpora el primer camió totalment elèctric de l’Estat per fer recollida selectiva

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, ha incorporat, a través de l’empresa Sersall 95 SL, concessionària del servei públic de recollida selectiva i transport dels residus municipals, un camió totalment elèctric.

El servei de recollida, a través del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, de paper, envasos i vidre, abasta en l’actualitat a 65 municipis d’un total de 68 que presenta la comarca. També incorpora la recollida de la fracció orgànica, en un total de 12 municipis, i la fracció de rebuig, en 7 municipis.

L’Alt Empordà és la comarca gironina que major nombre de municipis presenta i està en quarta posició respecte la superfície. Això comporta una fragmentació pel que fa la seva estructura municipal, per aquest motiu és tant important reduir l’empremta ecològica i les emissions de Co2, en els desplaçaments, en general, i en concret en la recollida i transport dels residus.

Durant la visita a les instal·lacions de Sersall, la consellera de Medi Ambient, Anna Palet, ha destacat que “la incorporació d’aquest vehicle elèctric, significarà una millora molt important en el servei de recollida, i una aposta ferma per la sostenibilitat, essent una iniciativa capdavantera en el sector de la recollida selectiva i la gestió dels residus.”

El president del Consell Comarcal Agustí Badosa ha ressaltat la importància que té a nivell del desenvolupament logístic de la comarca, que les empreses i institucions apostin per energies renovables i sistemes de transport més sostenibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia