Infraestructures i serveis

societat

Les deixalles s’acumulen a Torredembarra en el tercer dia de vaga d’escombriaires

Deixalles i cartrons s’acumulen a Torredembarra coincidint amb el dia de Reis i el tercer dia de vaga dels treballadors del servei de la brossa. Després de dos dies consecutius d’aturada de la recollida d’escombraries i coincidint amb una jornada amb gran volum de paquets, des de primera hora del matí els contenidors del municipi han començat a quedar saturats, de manera que les deixalles s’acumulen al seu voltant. De la vintena de persones que formen part de la plantilla, els serveis mínims estipulats marquen que només en treballi una per torn i que s’encarregui de la recollida en punts essencials com centres de rehabilitació, el CAP o els carrers per on ha desfilat la cavalcada dels Reis.

El primer dia de vaga va ser l’1 de gener, seguit d’ahir divendres i d’avui dissabte, coincidint amb la nit de la cavalcada i del dia de Reis. Amb aquesta acció, el sindicat CGT, que no descarta allargar la protesta, pretén reclamar millores laborals per als empleats de l’empresa Prezero.

Entre altres mesures, els treballadors demanen corregir “errors” de les nòmines de cada mes i aconseguir un seguiment de la política de riscos laborals, en un context de “moltes deficiències” dins l’empresa. A la vegada, el delegat de personal del sindicat de la CGT, Juan Humanes, ha lamentat que no han aconseguit compensacions dels excessos de jornada, ja sigui econòmicament o amb dies de descans abans d’acabar el 2023, una de les altres demandes dels empleats.

Els serveis mínims es compleixen

Fonts de l’Ajuntament han apuntat a l’ACN que els serveis mínims s’estan complint correctament. També asseguren que molts dels veïns són conscients de la situació i opten per no llençar la brossa aquest dissabte o no deixar-la al carrer en cas d’utilitzar el servei del porta a porta.

El contracte amb l’empresa Prezero es va aprovar d’urgència el febrer de 2023 i es prolongarà fins que hi hagi una nova licitació, que l’Ajuntament ja està preparant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat