Infraestructures i serveis

CASTELL D’ARO, PLATJA D’aRO I S’aGARÓ

Cinc milions per a un dipòsit nou que millori el servei d’aigua

L’Ajuntament de Castell i Platja d’Aro ha decidit agilitar les obres de construcció d’un nou gran dipòsit d’aigua potable a la part més alta del carrer Vista Alegre, a l’àmbit de Can Semi. L’alcalde, Maurici Jiménez, explica que costarà uns cinc milions d’euros, que posarà el consistori dins de l’acord de concessió amb l’empresa Aquàlia, i permetrà resoldre un dels problemes històrics del municipi, que fins ara ha d’abastir S’Agaró i tota la zona al sud del Ridaura amb aigua provinent de Sant Feliu de Guíxols. La capacitat i la pressió insuficients de la xarxa actual sempre ho han impossibilitat.

La capacitat prevista per a la nova instal·lació és d’uns 9.000 metres cúbics, fonamentals per assegurar el subministrament durant dos dies i dimensionats ja sobre la demanda estimada l’any 2030. Jiménez argumenta, a més, que l’abastiment directe amb aigua pròpia els permetrà estalviar-se el sobrepreu de 20 cèntims d’euro per cada metre cúbic que compren a Sant Feliu i, a banda del recurs d’emplenar-lo amb aigua de la canonada de Montfullà (Cacbgi), estudien la manera d’aprofitar les escorrenties del vessant sud de les Gavarres, amb diversos torrents i rieres per on raja l’aigua quan plou.

Recuperació de pous

El nou reservori no és l’única acció que el govern local ha hagut d’activar els darrers mesos per optimitzar la disponibilitat d’aigua. L’alcalde esmenta també la recuperació de pous a l’aqüífer baix del Ridaura. “En alguns s’ha recuperat el nivell hídric, i estem pendents de la resposta positiva de l’ACA per reactivar-los”, explica.

L’altre problema és que dues de les captacions s’havien abandonat en la dècada del 1990 perquè estaven parcialment salinitzades. En no ser aigua amb un nivell tan elevat de clorurs com la marina, sinó simplement salobre, l’Ajuntament estudia instal·lar una petita dessaladora que, posteriorment, canalitzi l’aigua cap a l’estació potabilitzadora. Tot plegat suposarà una inversió addicional d’1,4 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins