Infraestructures i serveis

infraestructures

Instal·laran un sistema de gestió del trànsit al pont sobre el riu Ter de la C-252

El Departament de Territori ha licitat les obres per instal·lar un sistema de gestió intel·ligent del trànsit al pont sobre el riu Ter de la C-252 a Verges per evitar el creuament de vehicles de grans dimensions al mateix temps. Els treballs, amb un import de licitació de 565.000 euros, començaran aquest estiu i es preveu que el nou sistema entri en funcionament durant la tardor vinent, segons ha informa Territori a través d’un comunicat.

L’obra consistirà en la implantació, en cada sentit de la circulació, d’un detector que diferenciarà els vehicles segons la seva amplada i un semàfor que en regularà el pas, amb l’objectiu de garantir la circulació segura de tota mena de vehicles. Els treballs inclouran també la formació de sobreamples a l’entorn del pont que serveixin per a l’aturada de vehicles en les fases semafòriques que no permetin el pas i d’un camí que donarà continuïtat a l’itinerari de vianants del pont en sentit Ultramort.

D’altra banda, es condicionarà el camí lateral de vianants existent paral·lel a la carretera C-252, al costat Verges. Els treballs es completaran amb les tasques de senyalització, d’adequació del drenatge, d’instal·lació de barreres de seguretat i d’integració en l’entorn.

L’obra que es licita és una mesura transitòria fins que Territori eixampli el pont, un actuació de la qual està redactant el projecte. El projecte detallarà tècnicament les actuacions per a eixamplar l’estructura, que té una longitud de 420 metres, de manera que la calçada per a la circulació s’incrementi fins als 8 metres totals. La inversió estimada per a l’obra és de 2,6 milions d’euros. Ambdues actuacions estan consensuades amb l’Ajuntament de Verges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva