Infraestructures i serveis

SERVEIS

Un informe de l’Ajuntament de Tarragona avala l’adjudicació de la brossa a Urbaser

L’Ajuntament de Tarragona ha emès un informe jurídic amb relació a la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic sobre el recurs presentat per l’empresa Urbaser SA. Un document que va encarregar l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, només conèixer la resolució del recurs especial en matèria de contractació presentada per aquesta empresa contra l’adjudicació del lot 1 del contracte.

Els tècnics municipals expressen a l’informe jurídic que han elaborat que s’ha aplicat en tot moment el principi de la proporcionalitat en la valoració de les ofertes i que els criteris s’ajusten a la normativa. És a dir, la llei de contractació pública es regeix en els principis d’igualtat de tracte per totes les empreses, concurrència i proporcionalitat, per tant, excloure una oferta per defectes lleus seria aplicar una pena màxima que no seria proporcional i perjudicaria les empreses participants. De fet, el tribunal avala aquest criteri quan diu en la resolució que seria desproporcionat fer fora una empresa perquè presenta un defecte que suposa menys d’un 1% del cost global del contracte. És a dir, l’Ajuntament de Tarragona no accepta els defectes lleus, no els fa servir per excloure i deixa clar que el que haurà de fer l’empresa adjudicatària és complir tot el que diu el plec, com preveu també la normativa.

Paral·lelament, l’informe jurídic també avala la proposta d’adjudicar el concurs a l’empresa Urbaser, puntuada en segon lloc per la mesa de contractació, perquè cal executar les resolucions dels tribunals. I a més, malgrat no estar d’acord en el criteri, si “s’impugna aquesta resolució entraríem en un període de mínim 3 anys i això significaria tenir paralitzat el nou contracte de la brossa”. És a dir, és pitjor la paralització del procés i, en aquest sentit, preval l’interès públic abans que tornar a reiniciar un procés que s’allargaria en el temps la situació d’un contracte que va expirar fa un any i que va en detriment de la neteja de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.