Infraestructures i serveis

Serveis

Estiu d’obres i amb talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord de metro a Barcelona

El metro de Barcelona encara un nou estiu ple d’obres amb talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord. Els treballs, amb una inversió total de 25 milions, s’han avançat per evitar que coincideixin de ple amb la celebració de la Copa Amèrica. L’obra més cara i llarga es farà a l’L5, entre Cornellà Centre i Collblanc, amb un cost de 16 milions i una durada prevista de dos mesos i una setmana, entre el 25 de juny i l’1 de setembre. Es renovaran integralment cinc quilòmetres de via i TMB calcula que afectarà fins a 72.000 viatgers en dies feiners de juny i juliol. L’altra gran obra estiuenca es farà a l’L2, entre Paral·lel i Sagrada Família, amb 5,6 milions d’inversió, dos mesos de treballs i amb afectació d’una zona molt turística.

D’altra banda, els treballs a l’L4 es faran entre les estacions de Selva de Mar i la Pau –del 27 de juliol al 22 d’agost– amb 4 milions d’inversió i que serviran bàsicament per millorar l’accessibilitat de La Pau i renovar la senyalització de la línia. Finalment, les obres a l’L10 nord seran de més curta durada –del 5 al 25 d’agost– i afectaran un tram curt, entre Gorg i la Salut. El cost serà d’1 milió d’euros. La intervenció permetrà reduir vibracions a la zona amb la renovació d’un parell de vies tipus “bretelle” (conjunt de desviaments que permet enllaçar dues vies paral·leles en ambdós sentits en un espai reduït).

Segons ha explicat el conseller delegat de TMB, Xavier Flores: “Les actuacions van adreçades principalment a millorar la fiabilitat i la capacitat de les línies, modernitzar la xarxa, augmentar l’accessibilitat i el confort, i reduir molèsties com les vibracions”, ha enumerat . “És un estiu amb molts talls, però molt independents entre sí.” “Potser si haguessin coincidit en un àmbit concret de la ciutat no ens haguéssim atrevit a fer-los junts”, ha reconegut Flores.

“Això sí, normalment els talls d’estiu els plantegem des de Sant Joan fins a la Diada o la tornada a l’escola. Enguany, alguns els hem escurçat (L2 i L4) per restablir el servei just abans de l’inici de la Copa Amèrica”, ha puntualitzat Flores. “Es tracta d’un esforç que hem fet per garantir la mobilitat plena per aquest esdeveniment i, fins i tot, reforçar-la”, ha afegit el conseller delegat de TMB, que ha recalcat que la xarxa de metro és la principal alternativa de transports en tots els casos d’obres a les línies L5, L2, L4 i L10N. “La xarxa de metro es reforçarà amb més trens –entre un 6% i un 12%– per així poder absorbir l’augment de passatge en algunes línies.” En paral·lel, en totes les obres s’habilitarà el tradicional servei alternatiu amb autobusos.

En el cas de la línia L5, hi haurà dos busos especials: el primer farà el recorregut entre Cornellà Centre i Collblanc, però no tindrà parada a Can Vidalet per les dificultats d’accés de vehicles de gran capacitat. Com a contrapartida, es passarà per l’estació de Rambla Just Oliveras (L1 i Rodalies) i Can Serra (L1) per facilitar els intercanvis. I el segon bus especial farà el trajecte Can Serra-Can Vidalet. La freqüència dels busos serà de 3-4 minuts aproximadament, amb fins a 26 vehicles (el màxim possible). En el cas de la línia L2, els busos alternatius són els de les línies regulars D50, H12 i H16. I en l’L4 es posarà un bus llançadora –cada quatre minuts i amb capacitat de 1.750 viatgers/hora- en el tram entre La Pau i Selva de Mar. Finalment, a l’L10 nord la principal alternativa de transport serà el metro de la L2 (connexió fins a Gorg) i un bus llançadora de Gorg a la Salut. Circularà cada sis minuts i tindrà capacitat de 800 viatgers/hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs