Infraestructures i serveis

Territori reforçarà línies d’autobusos de l’Empordà

Són més de 30 noves expedicions que beneficiaran prop de quaranta municipis

El Departament invertirà 145.000 euros en obres de millora a l’Estació d’autobusos de Figueres

El Departament de Territori posarà en marxa, el pròxim 1 de juliol, fins a 17 noves expedicions en dies laborables i 16 noves expedicions en diumenges i festius en quatre línies d’autobús de l’Alt i el Baix Empordà. Són millores per desestacionalitzar els serveis i millorar l’oferta d’autobusos pels veïns que viuen a la zona durant tot l’any.

La línia 8, que uneix Begur, Regencós i Palafrugell disposarà de 6 expedicions per sentit tots els dies de l’any, una xifra que triplica l’oferta actual. El recorregut arribarà a Calella de Palafrugell i Llafranc i incorporarà noves parades al nucli de Palafrugell. Es preveu que la línia quadrupliqui el nombre d’usuaris i arribi fins als 15.300 viatgers anuals.

La línia 10, que uneix Figueres, l’Escala i Torroella de Montgrí, incorpora 4 expedicions per sentit que seran directes entre els municipis de Sant Pere Pescador i Figueres, però que durant els mesos de juliol i agost faran aturada als Aiguamolls de l’Empordà i als càmpings de Sant Pere Pescador. En total, la línia passarà a disposar de 10 expedicions per sentit tots els dies de l’any. Les millores preveuen, en aquest cas, arribar als 45.700 viatgers anuals, més del doble que els 22.500 viatgers anuals actuals.

La línia 11, que uneix L’Escala, Verges i Girona, disposarà de 7 expedicions per sentit tots els dies a l’any. La freqüència de pas serà d’un autobús cada dues hores. El servei actual ofereix 5 expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners i 2 expedicions per sentit els caps de setmana i festius. Es preveu que, amb aquesta millora del servei, la línia dobli el nombre d’usuaris i arribi als 45.000 viatgers anuals.

La línia C3, que uneix Figueres, la Jonquera i el Voló, pràcticament doblarà l’oferta i disposarà de 16 expedicions per sentit de dilluns a divendres, 7 expedicions per sentit els dissabtes i 7 expedicions per sentit els diumenges i festius. El servei, per tant, arribarà a les gairebé 200 expedicions setmanals, quan actualment en suma poc més d’un centenar. Es tracta d’unes millores reclamades pel territori per resoldre els problemes de capacitat que actualment té la línia a les hores punta. La freqüència de pas serà de 30 minuts a les franges amb més demanda, quan actualment és de 60 minuts.

El Departament de Territori, d’altra banda, preveu portar a terme durant aquest any actuacions de rehabilitació i millora de l’Estació d’autobusos de Figueres valorades en 145.000 euros. Consistiran principalment en la rehabilitació i la reforma d’alguns espais de l’interior de l’estació, a més de l’adequació d’instal·lacions com la il·luminació, la ventilació o els tancaments. Els treballs també preveuen la reparació de la coberta de les andanes i d’ elements de les façanes, a més de tasques de neteja i pintat.

Capella: “Uns reforços molt significatius”

En l’acte de presentació, que s’ha fet a l’Estació d’autobusos de Figueres, la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha destacat que “es tracta d’uns reforços molt significatius, amb un increment substancial dels serveis per donar resposta a les demandes de la ciutadania”. Ha assegurat que “el Govern aposta pel transport col·lectiu, que és sostenible, eficient i garanteix l’accés arreu del territori: cus, equilibra i aconsegueix l’equitat del nostre país”. La Generalitat, ha afegit, ha incrementat els recursos “per aconseguir més i millor transport públic”. “I ho hem fet amb el que tenim, tot i haver perdut la possibilitat de disposar dels pressupostos pel 2024, que preveien un augment de la despesa de 154,2 MEUR pel transport públic”, ha recordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia