Infraestructures i serveis

serveis

El servei d’escombraries de Tarragona es prepara per a patir “anys d’incertesa”

Les dues empreses amb més puntuació en el darrer concurs d’adjudicació s’han immers en una batalla legal

La incertesa i la preocupació s’escampa entre la plantilla de treballadors del servei de recollida de residus i neteja viària de Tarragona, que continuen pendents que es completi el procés d’adjudicació del nou i polèmic contracte (valorat en més de 230 milions d’euros) que regula aquest servei públic. La plantilla s’ha reunit aquest migdia en una assemblea per informar-se i debatre sobre la situació, que fa mesos que és confusa i que, en funció del que apunten els assessors sindicals, ho seguirà sent durant força temps.

El concurs per gestionar la recollida d’escombraries i la neteja dels carrers el va guanyar fa mesos l’empresa francesa Paprec, però arran d’una denúncia presentada per Urbaser, la segona classificada, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic la va desqualificar en no complir tots els requisits que demanava l’Ajuntament.

El consistori tarragoní va anunciar que adjudicaria a Urbaser el contracte de la brossa durant el mes de juliol en base a un informe del seu servei jurídic que ho avalava, però posteriorment va decidir no fer-ho “per prudència” en veure que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) admetia a tràmit el recurs contra la desqualificació presentat per l’empresa guanyadora del concurs.

Per tranquil·litzar la plantilla i fer-la coneixedora de la situació “real, actual i veraç”, UGT i el consistori han convocat avui els treballadors a una assemblea informativa on s’ha demanat paciència als empleats, ja que es preveu que “el camí processal serà llarg”.

“Us podeu imaginar la incertesa que està generant la situació en la plantilla de més de 350 empleats, els quals no saben qui es farà càrrec de la seva estructura d’aquí a un mes”, ha subratllat el secretari general de la UGT-Serveis Públics a Tarragona, Joan Reinaldo, en declaracions recollides per l’ACN.

El representant sindical i la regidora d’Hisenda i Serveis Centrals de l’Ajuntament de Tarragona, Isabel Mascaró, han explicat als empleats que la situació no ha canviat des del juliol. El consistori i UGT confien que la resposta del TSJC sobre el recurs de Paprec hauria d’arribar aquesta tardor, però també són conscients que pot ser només un capítol més d’una batalla legal que s’albira llarga i que també inclou episodis d’espionatge als tècnics del servei i missatges anònims denunciant irregularitats.

“El camí processal serà llarg i no s’acabarà enguany ni en els pròxims quatre anys. Estem bastant convençuts que, siguin quines siguin les resolucions judicials que vagin venint, seran impugnades per les empreses que no estiguin afavorides per la resolució”, ha afirmat el secretari general d’UGT- Serveis Públics a Tarragona. D’aquí que demani “paciència” perquè la incertesa actual “perdurarà bastants anys”. Amb tot, Reinaldo remarca que el sindicat “protegirà els treballadors perquè no es vegin perjudicats per aquesta tempesta jurídica” i vetllarà tant pels drets de la plantilla com per assegurar la qualitat del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia