Infraestructures i serveis

serveis

Vint-i-tres pobles petits ebrencs estrenen servei de banca mòbil un cop al mes

Un dels efectes que més nota el ciutadà és la desaparició progressiva d’oficines bancàries, una problemàtica que s’agreuja especialment als municipis petits. Sovint són nuclis amb població envellida i que s’han de desplaçar a altres municipis per poder treure efectiu. Per això, i amb la voluntat de resoldre aquest dèficit, les Terres de l’Ebre han posat en marxa aquest mes un servei de banca mòbil que s’acostarà a 23 municipis.

La Banca Mòbil de CaixaBank passarà per aquest 23 pobles una vegada al mes i avui ha estat el torn de la Pobla de Massaluca, on molts veïns hi ha anat a fer gestions ja que fa més de vint anys que no hi ha una sucursal bancària. Dins del petit camió aparcat al costat del consistori, els clients han pogut parlar amb l’assessora de l’entitat, en un petit despatx habilitat, mentre altres podien operar des del caixer automàtic que porta integrat. “Feia molts anys que no teníem una sucursal bancària com a tal”, ha afirmat l’alcalde, Antoni Ferré. Aquest desplaçament a les oficines de les entitats bancàries, normalment a Gandesa, fins fa poc tampoc era fàcil si no es disposava de vehicle privat. “Els serveis cauen a poc a poc i s’han de tornar a aixecar. Afortunadament, ara tenim tres busos al dia per anar a Gandesa o altres punts de la comarca. Abans havies de marxar al matí per no tornar fins a la tarda, o a migdia si hi havia transport escolar”, raona l’alcalde.

CaixaBank ha posat en marxa nou oficines mòbils per als pobles sense sucursal bancària al país. Al novembre es va desplegar el servei a comarques de Girona, Tarragona i Barcelona, i aquest mes de desembre s’ha posat en marxa a Lleida, l’Alt Pirineu, la Vall d’Aran i les Terres de l’Ebre. En el cas dels 23 municipis ebrencs, 7 són a la Terra Alta, 6 a la Ribera d’Ebre, 5 al Baix Ebre i 5 al Montsià, i donarà cobertura a unes 15.000 persones que són les que, aproximadament, viuen en aquests pobles.

D’aquests municipis, 14 havien tingut sucursals bancàries abans i 9 no n’havien tingut mai. “Per CaixaBank és important evitar l’exclusió financera, sobretot de la gent gran que més necessiten els serveis i menys mobilitat tenen. També per continuar apostant per l’economia aquests territoris rurals i evitar el despoblament”, ha dit Montse Mallafré, directora de Banca de les Institucions de CaixaBank a Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.