el contrapunt

Tortosa multarà pels fraus i l'ús indegut de l'aigua potable i del clavegueram

L'Ajuntament preveu sancions de fins a 3.000 euros per connexions i abocaments sense permís

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme i presidenta de l'EMSP, Meritxell Roigé, va detallar ahir que Tortosa no tenia cap reglament sobre el servei del clavegueram, tot i que l'antiga empresa d'aigües va assumir la gestió de la xarxa de clavegueres el 2006. D'altra banda, Roigé va remarcar que calia actualitzar el reglament de l'aigua potable, del 2004, perquè havia quedat obsolet. Segons la regidora, els dos nous reglaments tenen el mateix esquema jurídic i estableixen les condicions en què l'EMSP ha de prestar els serveis, així com els drets i les obligacions dels usuaris connectats a la xarxa. També les condicions en què els particulars i les empreses poden realitzar els seus abocaments al clavegueram, si bé Roigé va recordar que un altre reglament específic regula els vessaments de les indústries dels polígons.

En aquest sentit, l'alcalde va recordar el cas que van haver de resoldre fa just un any al barri de Ferreries, quan l'Ajuntament va haver de reparar una claveguera que abocava aigües fecals directament a l'Ebre. Així, l'Ajuntament va detectar que el desguàs de dos blocs d'habitatges no estava connectat al col·lector de la depuradora, i el consistori va salvar la situació «amb bona voluntat, sense arribar a la sanció». Els nous reglaments, però, estableixen multes de fins a 3.000 euros per als casos més greus. Amb tot, Roigé va matisar que l'Ajuntament ja actua amb una certa intensitat per mitjà de la policia local, i que l'EMSP ja ha intervingut tallant les connexions fraudulentes a la xarxa d'aigua potable.

Relliscada a la piscina

GUSTAU MORENO

El PSC havia anunciat que en el ple d'ahir reclamaria al govern de Ferran Bel que fes marxa enrere en la seua decisió de fer uns sondejos «arqueològics» a la piscina municipal, que impediran obrir la piscina al públic aquest estiu. Bel va respondre ahir que la piscina també es tancarà l'any que ve per les obres del nou complex d'aigua i salut, i que intentaran buscar solucions satisfactòries per a tots els usuaris. A més, Bel va deixar en evidència la relliscada del PSC quan va precisar que els sondejos no seran arqueològics, sinó geològics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell