Serveis

serveis

A Olot es quedaran sense semàfors de nit per estalviar

Només funcionaran durant les hores nocturnes dels festius i vigílies, i mai no es tancaran els de la plaça Clarà

L'alcalde diu que és una més de les mesures d'estalvi d'energia elèctrica proposades

L'Ajuntament d'Olot apagarà els semàfors durant les nits i les primeres hores del matí per estalviar energia elèctrica. Aquesta mesura s'aplicarà a partir de la nit de diumenge vinent, i l'excepció seran les vigílies de festius i els caps de setmana. L'horari de tancament dels semàfors començarà a les deu del vespre. Es tornaran a posar en funcionament a partir de les sis del matí. L'única excepció seran els semàfors de la plaça Clarà, que és l'espai del centre on conflueixen els principals accessos a la ciutat, els que provenen dels municipis del sud de la Garrotxa per la C-63, i els de l'antiga travessera de l'eix pirinenc. Aquesta mesura, decidida després d'un llarg debat en la comissió de mobilitat, es tira endavant després de la constatació de que entre les deu del vespre i les sis del matí hi ha molt pocs vehicles circulant per la ciutat. Amb els semàfors apagats, les senyalitzacions que regiran seran la vertical i l'horitzontal, i la de preferència de pas. L'Ajuntament ha fet una crida general a la prudència i a extremar les precaucions en cas que se circuli durant l'horari sense semàfors.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va voler deixar clar que es tracta d'una prova i que la iniciativa és una de les diverses mesures que s'aplicaran amb l'objectiu de reduir la despesa en consum d'energia elèctrica. En el pressupost que l'equip de govern de CiU i Rcat du a aprovació al ple de demà, es preveu una reducció d'entre 50.000 i 60.000 euros d'aquest tipus de despesa durant el 2012, tot i que s'espera que sigui més elevada.

Corominas va afegir que també es modificarà l'horari de la il·luminació pública i de la dels edificis municipals, i de tot allò que tingui a veure amb el consum d'electricitat.

LA FRASE

Volem un estalvi energètic i per això també hem estudiat l'horari de tancament dels llums dels edificis municipals, de les calefaccions, etcètera
Josep Maria Corominas
alcalde d'olot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Gratallops marida vins i orgull per atraure turisme LGTBIQ+

Gratallops

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, a les poblacions gironines

banyoles

L’institut Deulofeu diu que les proves de 2n d’ESO són “injustes"

figueres

La C-63 tindrà tres noves rotondes i passos de vianants

VIDRERES
Medi Ambient

Lleida insta l’Estat a protegir l’horta de les línies de Molt Alta Tensió

Lleida
societat

Els taxistes avisen de bloquejos a l’aeroport de Barcelona si no s’amplia el personal que gestiona les cues

El Prat de Llobregat

Projecte per millorar l’accés de les persones amb discapacitat intel·lectual als serveis de salut

girona

La FPdGi lamenta el rebuig institucional de l’Ajuntament de Girona

GIRONA
societat

Entrebancs per accedir al padró a tot Catalunya, sobretot a les grans ciutats

barcelona