Societat

La unió de Can Verdaguer i Can Cendra ampliarà els espais municipals d’Anglès

L’emblemàtica arcada del nucli antic, al carrer d’Avall, s’integrarà en el nou edifici

L’Ajuntament traslladarà els plens a la sala dels finestrals romànics

Unes obres del pla de barris a Anglès permetran augmentar les sales municipals de l’ajuntament. La unió entre Can Cendra, seu de la corporació local, i Can Verdaguer, on hi ha l’emblemàtica arcada del poble, permetrà disposar d’un edifici de tres plantes (planta baixa i dos pisos). En principi, la sala de plens es traslladarà a la sala dels finestrals romànics de Can Verdaguer.

L’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset (CiU), explica que les obres han estat adjudicades a Excavacions Empordà per un import de 263.289,95 euros. Can Cendra guanyarà continuïtat amb la finca del costat (Can Verdaguer), part de la qual estava enderrocada des de feia anys. Les obres acabaran al juliol. La Generalitat finança el 75% del cost dels treballs justificats abans del 30 de juny.

Usos per definir

En el nou edifici hi haurà sales d’exposicions, conferències, reunions i, quan sigui possible econòmicament, un centre cívic. Els usos no estan definits, diu Desset. També hi haurà serveis higiènics i se suprimiran les barreres arquitectòniques.

L’arcada de Can Verdaguer, un edifici a la cantonada del carrer d’Avall i la travessera d’Avall, és una de les imatges emblemàtiques d’Anglès. Segons consta en la memòria del projecte de rehabilitació, és un edifici medieval, de finals del segle XVI, amb dos finestrals romànics (i els seus vitralls), “que es poden veure a cada costat de les dues façanes de l’edifici”. Els finestrals, “de pedra de Girona”, haurien estat col·locats posteriorment a la construcció de l’arcada.

LA DATA

25.05.00
És el dia
que el ple va ratificar la compra de l’arcada de Can Verdaguer, segons consta en la memòria del projecte.

LA XIFRA

263.289
euros
és el preu de l’adjudicació de les obres de Can Verdaguer, que fa des de fa dos mesos Excavacions Empordà.

Un pati annex a Can Verdaguer, futura plaça

Les obres del pla de barris d’Anglès, que continuen en altres vies com ara el carrer del Comerç, permetran arreglar l’arcada i unir Can Cendra i Can Verdaguer, però també faran que hi hagi un nou espai públic. Al carrer d’Avall, a tocar de l’ajuntament, un pati annex es convertirà en “una placeta interior i pública”, diu Desset. El projecte detalla que permetrà accedir des del nucli antic als jardins de Can Cendra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia