Salut

Els treballadors, als consells del CMQ, Gecohsa i l'hospital

La intervenció i la secretaria de l'Ajuntament reusenc validen la seva presència, amb veu i vot, en l'òrgan d'administració

La presència, amb veu i vot, dels treballadors en els consells d'administració de l'hospital Sant Joan, del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ) i de Gestió Comarcal Hospitalària SA (Gecohsa) quedarà definida durant aquest mes de setembre. Segons ha explicat a Reusdigital.cat la regidora i presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, el secretari i l'interventor de l'Ajuntament de Reus han validat la modificació del nombre de consellers i el fet que hi hagi una persona en el consell escollida pels treballadors dels tres centres hospitalaris. Amb aquestes incorporacions, que tenen l'aval de tots els grups municipals, l'aritmètica dels consells quedarà modificada.

El ple de l'Ajuntament de Reus va aprovar, el 6 de maig i a proposta del PP, una moció que avalava l'entrada dels treballadors als consells d'administració de les empreses sanitàries municipals, en espera de trobar un encaix jurídic a l'increment del nombre de consellers i la forma de representativitat. Finalment, l'informe de la secretaria i intervenció avala l'entrada de noves persones, “que es representaran a si mateixes i respondran amb el seu patrimoni, com passa amb la resta de consellers, malgrat que siguin designats pels partits”.

És a dir, els nous membres dels consells d'administració seran escollits pels treballadors, però no els representaran directament. A la pràctica, però, el vot que faci aquella persona es pot consensuar amb el col·lectiu. “Ja tenim els noms dels nous consellers al CMQ i Gecohsa, i falta que se'ns concreti a l'hospital”, ha explicat Llauradó, que confirma que l'aprovació d'aquestes incorporacions es farà durant el setembre. La junta general de l'hospital es constituirà abans del pròxim ple, previst pel 15 de setembre, i les altres dues juntes generals, abans del consell d'administració de l'hospital Sant Joan, previst per a finals de mes.

Amb aquest pas, els consells d'administració de l'hospital, el CMQ i Gecohsa passaran a tenir catorze consellers –els dos primers– i quinze –el darrer–. A Gecohsa n'hi ha un més per la incorporació, el març del 2015, de l'alcalde de Móra d'Ebre, Jordi Piñol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS