Salut

NOEMÍ LLAURADÓ

PRESIDENTA DEL GRUP SALUT REUS

“L'hospital Sant Joan no entrarà en fallida”

Llauradó afirma que té el compromís polític del conseller de Salut per evitar aquesta situació al centre sanitari reusenc

La presidenta del Grup Salut assegura que comprèn la “sensibilitat” de les Terres de l'Ebre després que es destinessin 4 milions de Gecohsa a l'hospital

El CMQ, un altre repte
Coincidint, pràcticament, amb la malmesa situació econòmica de l'hospital, Llauradó també haurà de liderar el possible trasllat del CMQ a les antigues instal·lacions del Sant Joan. Assegura, de manera prudent, que, la decisió, “qui l'ha de prendre és el consell d'administració del CMQ, escoltant la direcció del centre i el mateix comitè d'empresa”. Avança, però, que “l'antic hospital es veu com la millor opció”.
Som conscients que calen inversions en l'hospital de Móra d'Ebre i plantejarem un pla d'inversió

En poc més de sis mesos en el govern municipal de Reus, Noemí Llauradó (ERC) ha hagut d'afrontar la situació crítica de l'hospital Sant Joan de Reus i les pressions dels mateixos treballadors, ha acomiadat un director general de Sagessa i s'ha plantat davant la conselleria de Salut de la Generalitat, de Toni Comín, per tal de trobar una solució viable i a llarg termini pel dèficit del centre sanitari reusenc.

En quina situació es troba l'hospital després d'estar a punt d'entrar en fallida?
Era crítica, ens podien intervenir, i per això vam decidir traslladar-hi els dividends de Gecohsa. Hem salvat aquesta qüestió i ja hem adoptat mesures per reduir al màxim el dèficit a finals d'any. Aquestes són el pla de reequilibri aprovat pel mateix consell d'administració, amb mesures que ja adopten els professionals i la direcció del centre; el fet que Reus Serveis Municipals posi a disposició un import d'1,2 milions d'euros, i finalment les noves aportacions que pugui fer el CatSalut, per a noves activitats.
Quin és l'objectiu de tancament de dèficit per enguany?
És disminuir-lo i tancar a zero. El resultat de segons quines mesures, però, es veurà a mitjà o llarg terminis. És el moment de plantejar qüestions més agosarades per buscar nous escenaris que ens permetin tenir una sostenibilitat a l'hospital també assistencial, en la docència, en la recerca...
Quins són aquests escenaris?
Reforçar les col·laboracions amb el mateix CatSalut o altres proveïdors del Camp, i també amb la URV. Seria important per tal de garantir aquesta sostenibilitat que, durant aquest mandat, la Facultat de Medicina s'hi traslladés al costat.
No es tornarà a repetir la situació crítica viscuda a l'hospital?
Tinc el compromís polític del conseller de Salut que l'hospital no entrarà en fallida. Hem de superar aquesta situació per centrar-nos en la qualitat assistencial, i de docència i recerca. I que els professionals treballin amb més tranquil·litat.
Per on passarà la contractació de més activitat del CatSalut?
L'hospital està preparat per ser referència a la demarcació en cirurgia bariàtrica, plàstica o reparadora, així com en l'àmbit de l'oncologia. Per tant, podríem augmentar l'activitat, però sempre s'ha de poder explicar de manera transparent aquest increment.
La Generalitat ha concretat alguna xifra?
A finals d'any veurem els números i què han pogut fer l'hospital i l'Ajuntament amb les seves mesures d'estalvi. Reus Serveis Municipals renegocia els seus crèdits amb els bancs i, si s'aconsegueix reduir la quota, això revertirà en el lloguer que paga l'hospital. Si estem a un milió o a tres de tancar amb dèficit zero, veurem si ho pot assumir el CatSalut o convé que ens faci una subvenció de l'explotació. Però sempre ha de poder explicar aquesta contribució.
Destinar-hi 4 milions de Gecohsa ha aixecat molta polseguera. Què respondria?
En el cas de Móra, vam explicar a l'alcalde que s'havien analitzat totes les possibilitats. Entenem totalment les sensibilitats de les Terres de l'Ebre i hem donat la cara. Som conscients que calen inversions en aquell centre, tenint en compte que el 2018 s'acaba la concessió de gestió per part de Gecohsa i encara no sabem què passarà. En el proper consell d'administració de la societat es plantejarà aquest pla d'inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT