Salut

Reclamen que hi hagi una ambulància a Anglès les 24 hores

Vuit ajuntaments del Ter-Brugent exigeixen un vehicle al poble tot el dia

Troben deficitari el transport no urgent

Els ajuntaments del Ter-Brugent van protestar ahir pel que consideren que és un mal servei de transport sanitari al seu territori. Els convocants van reclamar al Departament de Salut que la vila d'Anglès recuperi a curt termini l'ambulància fixa al poble tot el dia, cosa que va perdre el 14 de gener del 2016.

Unes 125 persones van fer costat a la reivindicació dels seus batlles i batllesses. Volen que l'ambulància (o vehicle de suport total bàsic, com ara és conegut) estigui al poble tot el dia. La protesta va tenir lloc ahir al vespre al davant del centre d'atenció primària (CAP) Ramon Vinyes d'Anglès i l'havien convocat els ajuntaments d'Anglès, la Cellera de Ter, Amer, Osor, Susqueda, Sant Julià del Llor i Bonmatí (Selva), i Sant Feliu de Pallerols i les Planes d'Hostoles (Garrotxa).

“La nova empresa”

L'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset, va llegir un manifest i també va exigir “la millora del transport sanitari no urgent, especialment deficitari des de la seva adjudicació a la nova empresa concessionària”. Des de l'abril del 2015, l'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC), vetlla pel servei a les comarques gironines.

Els convocants van recordar que l'orografia dificulta el trasllat fins al Ter-Brugent, amb “carreteres amb un alt índex d'accidents, sobrecarregades, estretes, sinuoses i, durant els mesos d'hivern, sovint glaçades”, cosa que s'agreuja a Osor i Susqueda, els pobles més petits. L'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila (CiU), justificava ahir a la nit la demanda de l'ambulància tot el dia a Anglès: “Tenim una carretera molt dolenta [l'N-141e].”

Els agents del territori se senten maltractats perquè, a més, el CAP d'Anglès tanca a les nits des del 2011. En la protesta, van reclamar el retorn de les 24 hores del servei d'ambulància de Maçanet de la Selva i de l'ambulància de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró