Salut

sanitat

manifestació

Unes 200 persones es manifesten a Blanes a favor de la sanitat pública

Reclamen que els centres d'atenció primària de la població estiguin operatius les 24 hores

Adverteixen que aniran al Parlament, si fa falta

Una pancarta amb el lema “Recuperarem la sanitat pública” va ser la punta de llaça d'una concentració important formada per unes dues-centes persones que, ahir al matí, van voler reivindicar, entre d'altres, que no es continuï privatitzant la sanitat. El clam dels concentrats era per demanar que es reobrin les plantes que ara estan tancades a l'hospital. Però aquests només van ser alguns arguments que van exposar en la lectura del manifest, a les portes de l'hospital de Blanes, al final de la manifestació. En aquest sentit, també es van voler deixar sentir pel malestar que representen els col·lapses constants del servei d'urgències de l'hospital blanenc.

La presidenta de la Plataforma Junts per la Sanitat, Loles Flores, va explicar que els centres d'atenció primària estan col·lapsats i que, consegüentment, la possibilitat que queda és anar fins a l'hospital. Per això, Flores va reivindicar que els dos centres d'atenció primària tornin a funcionar durant les 24 hores. “Ara si tenim un problema a la nit només podem anar a l'hospital, que és als afores”, va denunciar. Hi va afegir que ara com ara “ens envien a l'hospital de Calella perquè aquí no hi ha pediatres”.

La presidenta de la plataforma va voler recordar el cas de la petita de vuit anys que va morir a l'hospital “perquè no es disposava d'una ambulància pediàtrica”. “Per nosaltres, això ha estat la gota que ha fet vessar el got.” Hi va afegir: “Hi altres casos que no es fan públics tot i que existeixen.”

Per això, les accions de la plataforma no tindran aturador mentre no es trobi una solució satisfactòria per a les parts a la població, especialment perquè Blanes, segons el padró, voreja els 40.000 habitants. És més, va assegurar que si cal anar al Parlament de Catalunya o al Congrés dels Diputats, “s'hi anirà”. No tot, però, van ser crítiques. Flores va voler agrair el suport que els ha donat l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.

La manifestació va durar una hora i va anar del passeig, davant del monument de la Sardana, al CAP Mas Enlaire i va acabar finalment a les portes de l'hospital de Blanes.

LA FRASE

Ara, si tenim un problema a la nit, només podem anar a l'hospital, que és als afores
Loles Flores
presidenta de la Plataforma Junts per la Sanitat

LA XIFRA

24
hores
és el temps d'obertura dels centres d'atenció primària que els manifestants van reclamar que es restableixi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.