Salut

hospitals

Portes obertes al Trueta i al parc hospitalari de Salt

Són dues jornades per informar els futurs residents sobre l'especialització dels centres de l'ICS i l'IAS

L'hospital universitari Josep Trueta i el parc hospitalari de Salt ofereixen entre ahir i avui unes jornades de portes obertes adreçades a futurs residents interessats a fer l'especialització en els centres.

En el cas dels centres gestionats per l'ICS a Girona, com el Trueta, l'oferta docent per al curs 2017/18 és de 34 places al Trueta (29 de medicina de 21 especialitats diferents, una de farmàcia, tres de llevadora i una d'infermeria pediàtrica), a més de les 24 places en l'atenció primària (20 de medicina familiar i comunitària i quatre d'infermeria familiar i comunitària). El Trueta té 23 serveis acreditats per impartir docència, 21 dels quals ofereixen plaça aquest any. Pel que fa a la formació d'atenció familiar i comunitària, s'imparteix en els equips d'atenció primària acreditats per fer docència –que són Canet, Salt, Sarrià i Can Gibert del Pla, Montilivi/Vila-roja i Taialà de Girona–, a més dels hospitals Trueta i Santa Caterina i els de Figueres, Palamós i Calella.

En el cas de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), la jornada de portes obertes és avui i començarà a la sala d'actes de l'hospital Santa Caterina, de Salt. L'oferta docent de l'IAS per a aquest curs és de tretze places: tres de psiquiatria, una de psicologia clínica, dues d'infermeria en salut mental, dues de llevadores i cinc de metges de família en rotació a l'hospital Santa Caterina. L'IAS disposa de dues unitats docents multiprofessionals per a la formació d'especialistes. L'any 2007 l'hospital Santa Caterina va rebre els primers residents per impartir l'especialitat de llevadora, que depenien d'una unitat docent única per a tot Catalunya. El 2009 es va obtenir l'acreditació hospitalària per a la formació de residents, que des d'aleshores forma una promoció cada any de metges de família en rotació hospitalària, i l'any 2014 el ministeri va acreditar la unitat docent multiprofessional d'obstetrícia i ginecologia.

LES XIFRES

34
places
a l'hospital Trueta i 24 places en l'atenció primària és l'oferta docent per al curs 2017/18.
13
places
és l'oferta docent de l'IAS per al curs que ve; entre altres, tres de psiquiatria, una de psicologia i dues de llevadora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia