Salut

El nou CAP de Platja d'Aro començarà a funcionar a partir de demà al matí

L'edifici i l'equipament han suposat una inversió de 2,3 milions, sufragats pel CatSalut

És a l'avinguda Castell d'Aro i amplia superfície respecte al consultori

El nou centre d'atenció primària (CAP) de Castell-Platja d'Aro començarà a funcionar demà a la cantonada entre les avingudes Castell d'Aro i Londres. Després de dos anys d'obres i treballs per equipar les dependències, amb una superfície de 1.418 m² distribuïts en dues plantes, les primeres consultes i proves ja s'havien programat al centre a partir de l'abril.

El CAP forma part de l'àrea bàsica de salut de Sant Feliu de Guíxols i està gestionat per l'Institut Català de la Salut (ICS). L'equipament ha suposat una inversió de més de 2,3 milions d'euros entre obra i equipament, que han estat finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut). Entre les millores, hi ha un notable increment d'espai assistencial per als usuaris, respecte a les instal·lacions dels locals de l'Eurocenter, fet que també serà molt ben rebut pels professionals.

El nou centre disposa de catorze consultes: tres per a medicina de família, tres per a infermeria, dues per a pediatria (medicina i infermeria), cinc de polivalents i una per a cirurgia menor i cures complexes i sis per a l'atenció continuada (cinc per a atenció ordinària i un box de crítics). A més, hi ha l'àrea d'admissions, zona de treball i de descans per al personal, magatzem, vestidors, dutxes i lavabos.

L'any 2016 el fins ara consultori local de Platja d'Aro va atendre 29.607 visites de medicina de família, 19.951 d'infermeria d'adults, 3.080 de pediatre i 2.012 d'infermeria de pediatria. A més, van fer-hi 5.301 extraccions de sang per a analítiques. Al CAP treballaran cinc metges de medicina familiar i comunitària, un pediatre i sis infermeres. A més del personal administratiu i de suport per atendre una població de 7.981 persones, de les quals 1.023 en edat pediàtrica.

LES XIFRES

2,3
milions
d'euros ha invertit el CatSalut per aixecar l'edifici, en un solar municipal, i equipar les instal·lacions.
1.418
metres quadrats
fan les dependències, molt més àmplies i funcionals que els espais del consultori actual.

El POUM local ja torna a ser del tot vigent

El pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) torna a ser vigent després que el Diari Oficial de la Generalitat publiqués divendres l'edicte de la comissió d'Urbanisme de Girona de conformitat al text refós del planejament, “a l'efecte de la seva executivitat immediata”. El tràmit posa fi a dos mesos intensos per tornar a aprovar el POUM, arran d'una sentència, i ha permès fer-hi algunes altres esmenes. A partir d'ara, es podran reprendre projectes que havien quedat congelats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars pels pics de contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona