Salut

hospitals

Obre portes a Lleida el nou hospital de salut mental de Sant Joan de Déu

Progressiva posada en funcionament dels diversos serveis de l'equipament, que tindrà 130 llits i hospital de dia per a joves i infants, entre altres unitats

L'orde de Sant Joan de Déu va obrir ahir, després de tres anys d'obres, el nou hospital de salut mental de Lleida, ubicat a la zona de Copa d'Or de Cappont.

Es tracta d'un equipament que amplia i millora l'atenció que presta aquesta entitat i que és un centre concertat amb el Departament de Salut i, concretament, amb l'hospital de Santa Maria de Lleida. El nou hospital, de 12.000 metres quadrats construïts i una inversió pròxima als 20 milions d'euros, aglutinarà la unitat infantojuvenil que ara està situada en unes oficines del carrer Bisbe Torres i les dependències del Santa Maria.

Així, el centre ofereix serveis a l'àrea infantojuvenil amb 30 places de dia; 130 més a l'àrea d'hospitalització d'adults; i servei especialitzat en atenció a la salut mental de persones amb discapacitat intel·lectual. Part de la unitat d'hospitalització l'ocuparan usuaris que ara estan al centre que Sant Joan de Déu té al centre d'Almacelles.

Els gestors expliquen que ara mateix atenen més d'una vintena de persones al centre de dia, que és de 15 places, i de forma externa, prop de 150. Val a dir que Sant Joan de Déu té ara consultes externes, però també atén tota la demarcació de Lleida.

La previsió, segons els gestors, és anar ampliant les unitats i el funcionament del nou hospital amb l'objectiu que al maig estigui a ple rendiment.

L'entitat afirma que aborda l'assistència a la salut mental infantojuvenil i d'adults des d'una perspectiva integradora, tant des del punt de vista sanitari com de serveis socials i amb la visió de continuïtat dels processos assistencials, sempre en un marc de col·laboració amb els serveis sanitaris i amb els agents socials de les terres de Lleida.

L'edifici té subterrani, planta baixa i tres plantes d'alçada, de manera que a la planta baixa hi ha els serveis ambulatoris de les diverses unitats i el servei especialitzat per a persones amb discapacitat intel·lectual. A la primera s'hi ubicaran dues unitats d'hospitalització; a la segona hi haurà dues unitats d'alta dependència psiquiàtrica i una altra àrea central de rehabilitació; i a la tercera hi haurà dues unitats que inicialment romandran tancades.

Una residència a l'Acadèmia Mariana

L'orde de Sant Joan de Déu també obre a partir d'avui una residència per a persones que pateixen trastorns mentals i que necessiten atenció social i sanitària. Tindrà una capacitat per a trenta places i s'ubica en un espai de l'Acadèmia Mariana del bisbat. Aquest recurs està destinat a persones que tenen problemes de salut mental amb un component social i que el seu trastorn està en fase estable o crònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia