Salut

Salut

Madrenas fa una crida als metges per anar junts en l'afer del nou Trueta

El col·legi de metges de Girona va lliurar ahir els premis Bonastruc ça Porta a la unitat de diabetis del Trueta i als metges Josepa Almirall i Àngel Vinyas

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va fer ahir una crida perquè metges i institucions vagin junts a l'hora d'apostar per la ciutat en la construcció del futur Trueta. “El futur és ara i no ens podem permetre el luxe de dilatar en el temps les apostes estratègiques de ciutat i de país”, va exposar Madrenas en el seu discurs davant del col·lectiu mèdic, reunit ahir en l'acte de lliurament de les beques Joan Bruguera i dels premis Bonastruc ça Porta, a l'EspaiCaixa de Girona. Madrenas, que va parlar de la medicina com a “pilar capdavanter de la Girona del futur”, va raonar que la voluntat de servir la societat expressada pel col·lectiu mèdic “uneix metges i institucions”. “Fem el camí plegats”, va dir.

El Col·legi Oficial de Metges de Girona va lliurar ahir els premis Bonastruc ça Porta de reconeixement a la trajectòria professional a la unitat de diabetis, endocrinologia i nutrició de Girona (Udentg), a la pediatra Josepa Almirall i a l'internista Àngel Vinyes. El primer premi Bonastruc ça Porta ha estat per a la Udentg, situada a l'hospital Josep Trueta i dirigida pel doctor Wifredo Ricart. La unitat ha estat distingida per haver-se convertit en referència en els àmbits assistencial, de docència i de recerca. Aquesta unitat és responsable de 12.000 ingressos hospitalaris i més de 400.000 visites als hospitals públics de la regió sanitària.

La doctora Josepa Almirall s'ha emportat el segon premi Bonastruc ça Porta. Se li reconeix, d'aquesta manera, haver exercit durant 34 anys com a pediatra al CAP de Vila-roja de Girona, on va esdevenir un referent en pediatria entre la comunitat gitana de la ciutat.

El tercer premi Bonastruc ça Porta ha estat per al doctor Àngel Vinyes-Miralpeix. Llicenciat en medicina i especialitzat en medicina interna per la UB, el doctor Vinyes va fundar a Girona, juntament amb la doctora Marina Geli i el doctor Jesús Uriel, la unitat de malalties infeccioses del Trueta per donar resposta al contagi de malalties, com la sida i la tuberculosi. Tot i haver de fer front a un expedient disciplinari, que li va representar estar suspès de feina durant nou mesos, el doctor Vinyes va dur a terme una lluita contra la sida a través de l'acompanyament dels malalts i dels familiars.

Ajuts per a la formació i la investigació

Les beques Joan Bruguera, dotades amb 12.000 euros, es van concedir a Clara Codony, Sílvia Virolés i Paula Fluvià. Codony, especialitzada en cirurgia, farà una estada a l'hospital de Montpeller. Virolés (aparell digestiu) desenvoluparà un projecte sobre la identificació de marcadors microbiològics sobre la malaltia del fetge gran no alcohòlic i Fluvià (cardiologia), un projecte sobre insuficiència cardíaca. Les beques es van concedir en el mateix acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó