Salut

sanitat

El nou CAP de Cabrils es construirà al centre del poble

Es preveu que l’equipament sanitari sigui una realitat al 2019 i el consistori vol cedir els terrenys en els mesos vinents

L’edifici substituirà l’actual, que està fet a base de mòduls prefabricats

El nou centre d’atenció primària (CAP) de Cabrils es construirà al nucli del municipi. D’aquesta manera es satisfà una de les peticions del consistori, que ja va manifestar fa uns mesos aquesta voluntat, just quan la Generalitat va anunciar la construcció de les noves dependències sanitàries al poble. Concretament, el nou CAP estarà situat entre els carrers Torrent Roig, Torrent Xaret i Can Xurroia.

L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU), va explicar que es van arribar a proposar fins a tres emplaçaments diferents per al nou CAP però que finalment es va decidir ubicar-lo en aquesta zona cèntrica. Morales va avançar que serà durant el 2018 que es desenvoluparà el projecte executiu de les noves instal·lacions com a pas previ perquè durant el 2019 se n’iniciïn i es materialitzin els treballs de construcció. L’alcaldessa també va afirmar que les noves dependències tindran una superfície aproximada de 700 m² “que segurament es dividiran en un edifici de dues plantes”. Morales va afegir-hi que serà durant els mesos vinents que el ple municipal té previst fer efectiva la cessió dels terrenys a la Generalitat per fer el nou CAP. “Probablement això serà entre els mesos de novembre o desembre”, va precisar.

“Estem satisfets amb la ubicació perquè històricament el CAP havia estat al centre del poble”, va dir Morales, que va recordar que actualment aquestes instal·lacions sanitàries es troben ubicades des del 2010 a la urbanització de Can Peró, en uns mòduls prefabricats que són de segona mà “i que ja estan molt deteriorats”.

En els terrenys on s’aixecarà el nou CAP hi ha actualment un aparcament públic amb capacitat per a una quarantena de vehicles, cosa que obligarà a suprimir-ne una vintena per donar cabuda al nou equipament.

Morales, però, va recalcar que aquest fet s’ha compensat amb la reforma que es va fer fa uns mesos del pàrquing públic de Can Botella, situat a l’entrada del municipi, i on s’hi van guanyar places d’aparcament. “La nova ubicació permetrà als usuaris poder aparcar just al costat del CAP i pot servir també per afavorir el comerç i donar més vida al centre del poble.” Actualment, el CAP de Cabrils té tres metges i un pediatre a les seves instal·lacions, a més de l’equip d’infermeria. El municipi també té adjudicat un dentista però actualment, i per manca d’espai a les actuals dependències, aquest està ubicat a Vilassar de Mar, cosa que obliga els veïns de Cabrils que necessiten aquest servei a desplaçar-se. Un fet que es resoldrà amb l’entrada en funcionament del nou equipament sanitari al municipi. “Recuperem el dentista al poble i això és una molt bona notícia”, hi afegia Morales.

Les urgències

Tal com va expressar l’alcaldessa, encara no se sap si el nou centre sanitari de Cabrils podrà disposar del servei d’urgències. “És una cosa que encara s’ha d’acabar de parlar amb el departament”, va comentar Morales. Actualment, els veïns del municipi que necessiten anar a urgències s’han de desplaçar fins a Vilassar de Mar.

LES XIFRES

700
metres quadrats
és la superfície aproximada que ocuparà el nou edifici del CAP de Cabrils.

LA FRASE

Estem satisfets amb la ubicació perquè històricament el CAP havia estat al centre del poble
Lina Morales
Alcaldessa de Cabrils
2018
És l’any
en què es desenvoluparà el projecte executiu per construir el nou CAP de Cabrils.

Propostes per definir-ne l’aparença

De manera paral·lela, l’Ajuntament de Cabrils, amb el suport de tots els grups municipals, ha engegat un procés participatiu per tal que els veïns del municipi puguin proposar, compartir i decidir propostes sobre l’aparença del nou centre d’atenció primària. Des de la Generalitat s’ha obert la porta al fet que el consistori presenti les propostes sobre el nou CAP que consideri oportunes sobre l’aparença exterior de l’equipament, tot i que no seran vinculants. Després de recollir les propostes rebudes, ara una comissió de valoració estudiarà les respostes de manera que no es produeixin duplicitats ni surtin dels àmbits de proposició establerts. La selecció de les propostes finalistes seran referendades per la ciutadania (totes les persones majors de 16 anys residents al municipi), que del 20 al 27 d’octubre podran decidir amb els seus vots quines seran les peticions que finalment es faran arribar al Departament de Salut de la Generalitat per al seu estudi i, si escau, la seva posterior implantació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Vic condemna “rotundament” el presumpte feminicidi d’una dona a la ciutat

barcelona