JOSEP LLUÍS IBÁÑEZ

GERENT DEL CONSORCI SANITARI DEL GARRAF

«Pensant en d'aquí a 25 anys, cal un hospital»

–Quina feina ha fet el Consorci Sanitari del Garraf en el seu primer any de funcionament, i quin balanç en fa?
–«S'ha fet tot el que es fa en una fusió empresarial: unificar les nòmines, els comptes corrents... També hem unificat serveis, com ara les urgències, la radiodiagnosi –en la qual hem fet una forta inversió en tecnologia– i la història clínica informatitzada. Ha anat força bé, hi ha hagut un gran treball dels equips directius, dels professionals, els dos comitès d'empresa han col·laborat. S'ha realitzat un pla estratègic per fer una diagnosi, i han aflorat una sèrie de mancances que la comarca tenia en l'àmbit hospitalari. D'aquí surt la reordenació hospitalària.»
–Com sorgeix la idea de construir un altre hospital i que sigui a Vilanova?
–«Fan falta llits, UCI, tenim col·lapsades les urgències. Davant d'això hi ha diverses possibilitats: reformar l'hospital Sant Antoni i l'hospital Sant Camil, o fer un altre hospital. Pensant no en els pròxims cinc anys sinó en els pròxims 25 anys, en les reunions amb el Servei Català de la Salut ha sortit la necessitat d'un nou hospital d'aguts i un gran hospital sociosanitari, del qual ja tenim d'alguna manera la infraestructura al Sant Camil. S'ha girat, potser, la truita. No oblidem que Vilanova, les Roquetes, Cubelles i Cunit té dos terços de la població, i Sant Pere de Ribes i Sitges, un terç.»
–Quan es començarà a construir l'hospital?
–«A finals de març hauria d'estar el pla funcional. Després hi haurà un concurs d'idees, i el projecte executiu. Estem parlant d'un hospital d'entre 210 o 230 llits d'aguts. La idea és que per a l'any que ve puguin començar les obres.»
–L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha mostrat certs recels a la reordenació hospitalària, criticant les presses per signar l'acord que la impulsarà i demanant mantenir el nombre de llits.
–«Ara es farà el pla funcional del possible nou hospital, i el del que quedi a Sant Camil. El nombre de llits [a Ribes] quedarà com ara [el Sant Camil té 159 llits d'aguts i 15 de subaguts]. Hi haurà, però, dos conceptes d'hospital: un d'aguts, on la gent està uns cinc dies de mitjana i en el qual s'opera, i un hospital sociosanitari on s'està molt més temps, predominen les cures d'infermeria, s'atén la gent gran, però en el qual també hi haurà més coses, seria més un parc sociosanitari. En el futur, a Catalunya caldran més llits sociosanitaris que d'aguts.»
–Sant Pere de Ribes vol convertir-se en un lloc estratègic d'investigació.
–«Una de les coses que heretem de l'hospital Sant Antoni és ser un lloc de recerca per a la dependència, tenim diversos projectes en marxa. Si el Sant Camil es transforma en un centre sociosanitari, una de les coses de futur serà lligar la recerca de la dependència a l'àmbit sociosanitari, multiplicar el que ja estem fent.»
–Amb quines funcions es quedaria l'actual hospital Sant Antoni?
–«La idea és que doni suport a l'altre hospital. Potser s'hi posaria rehabilitació, consultes externes, administració...»
–Què significarà aquest projecte de reordenació hospitalària al Garraf?
–«Espero que millorarà. De fet ha millorat molt darrerament. La crisi fa que la gent vingui més a la sanitat pública. Tenir un nou projecte hospitalari, tant de reforma de l'hospital sociosanitari com de creació d'un hospital nou significa posar les bases de futur, tenir un projecte comarcal que genera atractivitat per als professionals, i sobretot que lliga la fidelització dels que ja tens. No és només un tema de disposar de més llits, sinó d'un projecte.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona