Les obres de l'ambulatori mancomunat de Premià estan aturades i no tenen data de represa

Els dos consistoris i la direcció de l'àrea sanitària alerten que la situació és límit

«A l'estiu vaig enviar una carta al conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i al novembre vaig fer el mateix amb els titulars d'Habitatge i Salut, Baltasar i Geli, per demanar-los-hi explicacions», va dir ahir l'alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda (CiU), que afegia que, a dia d'avui, no ha rebut cap tipus de resposta de cap departament. «Encara no sabem per què les obres han deixat de tenir prioritat», lamentava el batlle. En aquests terrenys s'hi ha de construir l'ambulatori Víctor Català, que ha de donar servei als dos municipis i que construeix el Servei Català de la Salut, i 30 pisos dotacionals, que els ha de fer l'Institut Català del Sòl. Actualment, només s'hi han fet les obres d'urbanització i del futur edifici públic encara no s'intueix res. Aquesta situació sobta si es té en compte que al 2007, l'aleshores directora del sector sanitari del Maresme i del Vallès Oriental, Aurora Dueñas, va assegurar que l'ambulatori estaria enllestit a l'estiu del 2009. En aquelles dates, la situació del CAP de Premià de Mar i dels consultoris de Premià de Dalt eren motius de preocupació per una evident falta d'espai. Ara, quan ja fa gairebé un any que hauria d'estar acabat el nou consultori, la situació és límit. Així ho expressa la directora de l'àrea bàsica sanitària (ABS) de Premià, Amèlia Quílez, que explica que en els darrers mesos han hagut de renunciar a espais de despatxos per encabir consultes.

Futur negre

«Hi ha una infermera que ha de visitar a la sala d'extraccions», cometa la directora, que afegeix que durant la campanya de vacunació de la grip A van tenir greus problemes per atendre a tothom en condicions. «Fins ara hem anat sobrevivint, però el problema és que no hi ha cap resposta per part de les institucions», diu Quílez, que assegura que, de moment, «el futur és negre». Tant des de l'ABS com des dels ajuntaments implicats es demana informació. «Volem saber si hi ha una partida pressupostària i si no hi és, que ens diguin per quin motiu han optat per derivar-ho cap a altres inversions», clama Baliarda. Per la seva banda, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, denunciava «la nul·la coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat, un fet que posa traves a la nova construcció». Aquest diari va posar-se en contacte amb el Servei Català de la Salut per demanar els motius de l'endarreriment i els nous terminis de l'obra, però aquest ens, que depèn del Departament de Salut de la Generalitat, va declinar facilitar aquesta informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses