Salut

Coronavirus

Barcelona tanca els casals d’avis i limita l’aforament de biblioteques i centres cívics i esportius

La mesura s’aplicarà almenys durant 15 dies, fins al 27 de març, per protegir els col·lectius més vulnerables davant el Covid-19

L’alcaldessa, Ada Colau, demana “abaixar el ritme de la ciutat” i ajornar les activitats que no siguin imprescindibles

L’Ajuntament de Barcelona tancarà els casals d’avis durant els propers quinze dies per protegir “aquest col·lectiu vulnerable” del contagi de coronavirus. A més, limitarà l’aforament a biblioteques i centres cívics i esportius.

El consistori ho ha anunciat aquest migdia en una roda de premsa per informar de les mesures municipals davant l’epidèmia de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19), on l’alcaldessa, Ada Colau, ha proposat que la ciutat “abaixi el ritme” durant dues setmanes i ha apel·lat a la “responsabilitat” dels ciutadans per contenir el contagi i protegir així els col·lectius més vulnerables, com el de les persones d’edat avançada.

En aquest sentit, i en línia amb les recomanacions i mesures anunciades pels governs de la Generalitat i l’Estat, la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha avançat que a partir de demà dijous i almenys fins al 27 de març es tancaran els 58 casals de gent gran municipals. També se suspendran les activitats adreçades a aquest col·lectiu programades a espais municipals com centres cívics, biblioteques i centres esportius.

L’aforament d’aquests mateixos espais es limitarà per al públic en general, d’acord amb les restriccions decretades pel govern.

En paral·lel, el consistori reforçarà el servei municipal de teleassistència que acompanya habitualment persones grans o dependents que estan soles per saber com estan i s’hi han entès els protocols a seguir. Aquest servei atén 100.000 usuaris.

A mes, l’Ajuntament posposarà la celebració dels diferents òrgans de participació com poden ser audiències públiques, consells de districte i consells de barri. Aquestes mesures ja han estat compartides amb els diferents grups de l’oposició i en cap cas suposen la paralització de l’activitat municipal, assegura el consistori.

De fet, l’Ajuntament destaca que el personal municipal que preventivament es troba en situació d’aïllament a casa seva treballa amb intensitat gràcies al reforç que s’ha aplicat en totes les línies de teletreball.

En l’últim balanç, l’Ajuntament ha confirmat que hi ha tres persones més de la plantilla que han donat per coronavirus i hi ha 70 persones aïllades de forma preventiva en relació a aquests tres casos. A més dels regidors Jaume Collboni, Jordi Martí i Montse Ballarín, ara també es troba aïllada la regidora Rosa Alarcón

“Abaixar el ritme de la ciutat”

L’alcaldessa Ada Colau ha demanat als barcelonins “abaixar el ritme de la ciutat” i ajornar tots els esdeveniments, viatges i reunions que no siguin “estrictament necessaris” per tal d’evitar nous contagis i protegir la població més vulnerable. “La proposta és que en els propers quinze dies com a ciutat ens plantegem conjuntament des del sentit comú reduir l’activitat”, ha dit. “Fem només allò que sigui imprescindible”, ha demanat.

Colau ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als sectors econòmics afectats, com el turisme, la restauració o la cultura: “L’Ajuntament hi és”. En aquest sentit, ha assegurat que si hi ha d’haver mesures econòmiques el consistori hi serà “acompanyant els sectors”.

Més freqüència i higiene al transport

Pel que fa al transport públic, l’ajuntament ha anunciat que aquest mateix dijous es reunirà amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per decidir mesures preventives.

La proposta del consistori de cara la reunió és augmentar les freqüències de pas dels diferents transports públics de la ciutat, així com incrementar la neteja i desinfecció d’aquests transports i negociar flexibilitat en els horaris laborals d’empreses per evitar concentracions en determinades franges horàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA