Salut

JORDI MUNELL

ALCALDE DE RIPOLL

“La resposta cívica és emocionant”

L’alcalde destaca la implicació de la ciutadania i posa alguns exemples d’iniciatives

Analitza com funcionen els serveis

El ple infantil.
Jordi Munell ha volgut exemplificar l’onada de solidaritat a Ripoll amb una iniciativa del consistori infantil. El plenari júnior ha decidit impulsar la celebració de Sant Jordi animant la gent a penjar dibuixos al·lusius a la diada als balcons. També ha volgut remarcar la del Consorci de Benestar Social d’homenatjar els morts per la Covid-19 amb llums als balcons.

Jordi Munell remarca que la reestructuració dels serveis municipals i dels d’atenció als col·lectius més vulnerables ha permès avançar-se a la pandèmia i a no tenir tensats els serveis a Ripoll. Destaca la solidaritat i l’empatia de tots els ripollesos en la difícil situació actual.

La pandèmia no ha aturat les iniciatives al seu municipi. Expliqui’n algunes.
La policia ofereix el servei de felicitació de mainada; cada dia a les vuit del vespre, moltíssims veïns aplaudeixen o posen música des dels balcons per agrair la tasca dels treballadors essencials; hi ha hagut iniciatives de cançons des dels balcons i les finestres, també de teatre, conferències, activitat física i concerts virtuals; s’ha creat el joc de cartes d’artistes del Ripollès per jugar des del confinament; s’ha promogut la compartició de wifi perquè ningú no es quedi sense connectivitat per fer els deures o comunicar-se virtualment... La resposta cívica i solidària de la ciutadania és realment molt emocionant, de veritat.
Com afecta la Covid el dia a dia de la vila?
La situació d’alarma i el confinament han reduït a mínims l’activitat diària, restringida a serveis essencials i l’accés al comerç de productes bàsics.
Aquests serveis estan tensats?
No hi ha tensió, s’ha adaptat l’estructura municipal per poder donar resposta a la situació, amb la implicació de tot el personal. Es fa un seguiment específic de les persones grans que viuen soles i es té el suport de voluntariat de Creu Roja, Protecció Civil i voluntariat social. També s’ha organitzat, des de la regidoria de Comerç, una plataforma de venda en línia i lliurament a domicili per reduir al màxim les necessitats de sortir al carrer i ajudar a la viabilitat del petit comerç i d’establiments afectats pel tancament.
Quina impressió recull dels treballadors de primera línia?
En destaco, sobretot, la professionalitat i l’empatia amb els afectats i amb el conjunt de la ciutadania.
Quines mesures s’han pres als centres d’atenció a persones amb més risc?
Es van prendre mesures abans de la declaració de l’estat d’alarma en el sentit d’evitar visites, entrades i sortides al servei de centre de dia, adaptar i extremar totes les mesures de profilaxi i higiene, neteja i desinfecció… Cal destacar l’ extraordinària tasca dels professionals d’aquests serveis.
Han hagut de “renyar” molta gent?
S’han hagut d’aixecar poques actes per casos de reincidència en el trencament del confinament, cosa que pot suposar propagar el virus i posar en risc a la població. En algun cas, ha afectat a grupets de joves.
Con s’organitza l’Ajuntament?
Des del dia 16 de març, es va imposar el treball telemàtic en moltes de les àrees, s’han mantingut les reunions virtuals de l’equip de govern, de la junta local de sanitat, del gabinet de coordinació de l’emergència i de la junta de portaveus, i altres àrees s’han derivat a fer tasques internes i de manteniment. El ple de març es va suspendre, i hi ha la previsió de celebrar el del mes d’abril en format telemàtic si cal, un cop modificada la llei de bases de règim local que així ho permet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona
estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social a Rubí

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ