Salut

Els bombers desinfecten la residència de Bescanó

Vint-i-cinc dels seixanta usuaris han donat positiu en el test

L’Ajuntament diu que es fa per millorar la seguretat

Fins divendres passat només es feien tests en funció de la simptomatologia

Els Bombers de la Generalitat van desinfectar ahir la residència geriàtrica de Santa Anna de Bescanó, en la primera intervenció d’aquestes característiques a la demarcació de Girona. L’objectiu de l’actuació dels bombers, consensuada entre la residència i Salut, és poder “sectoritzar la residència”, segons va explicar l’alcalde de Bescanó Xevi Vinyoles: “és a dir, posar per plantes els infectats, netejar-ne d’altres, desinfectar, moure tots els pacients i poder col·locar-los en funció de la diagnosi”. En aquests moments, 25 dels 60 usuaris estan afectats per coronavirus, segons va assenyalar Vinyoles. Tots els positius són asimptomàtics o tenen patologies prèvies pròpies de l’edat.

Pel que fa a l’increment de positius, l’alcalde explica que “fins divendres només hi havia dues persones diagnosticades, que de fet ja es van portar a una residència habilitada a Girona”. Segons Vinyoles : “No hi havia hagut test per fer a tothom, sinó que aquests s’anaven fent en funció de la simptomatologia. Divendres es van fer 30 testos: 25 van donar positius, a 24 s’ha de tornar a fer la prova i 8 no tenen la malaltia”, explica. “Hi ha preocupació perquè hi ha tots aquests usuaris infectats però també d’una certa tranquil·litat perquè tots estan asimptomàtics. Cal fer un seguiment molt acurat perquè cap dels pacients infectats pugui derivar en complicacions greus i es pugui reaccionar ràpid”, recalca l’alcalde.

L’operació va començar a primera hora d’ahir explicant el pla d’acció a totes les unitats que hi participaven, a través de pantalles i pissarres al mateix centre geriàtric.

Espai lliure de virus

La desinfecció la van dur a terme els bombers conjuntament amb el Departament de Salut redistribuint els usuaris segons els resultats de les proves. L’objectiu inicial va ser habilitar un espai “lliure de càrrega vírica” per a aquells qui no tenen el virus, tal com va explicar a ACN el cap d’intervenció, Ferran Garcia. Abans del migdia ja tenien la zona dels usuaris que no tenen el virus totalment desinfectada. També van delimitar quins espais podran fer servir a partir d’ara i com caldrà fer “el canvi de roba de llit”, a més del servei del menjar. A l’hora de dinar, els vuit usuaris ja van poder menjar al nou espai. Per la seva banda, es van mantenir les persones que no tenien la malaltia, però que havien estat en contacte amb afectats de la Covid-19, aïllades i al llarg de la tarda se’ls va donar accés a la seva planta totalment esterilitzada.

LA FRASE

Hi ha preocupació i en aquest sentit cal fer un seguiment molt acurat i estar-hi molt a sobre
Xevi Vinyoles
alcalde de bescanó

LA XIFRA

60
usuaris
té la residència de Bescanó, dels quals vint-i-cinc han donat positiu en el test de la Covid-19.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia