Salut

Torra afirma que la situació és crítica: “Tenim 10 dies per evitar retrocedir”

Reclama “responsabilitat” i “un gran esforç col·lectiu” perquè l’increment de rebrots i contagis “és molt preocupant”, equivalent a “l’avantsala del març”

Ordena al conseller Buch i als alcaldes que apliquin “amb severitat les sancions” que s’estipulen si no es respecten les resolucions

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que estem en una situació “crítica” i l’increment de rebrots i contagis “és molt preocupant”. “Ens trobem davant dels 10 dies més importants d’aquest estiu. 10 dies per saber si amb un nou esforç col·lectiu som capaços d’aconseguir començar a redreçar la situació. Perquè si no ho assolim, haurem de retrocedir”, ha assegurat en roda de premsa aquest dilluns al matí, acompanyat del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. “Estem a la prèvia de l’avantsala del març”, ha assegurat. “No vull que tornem al març o a l’abril. No vull tenir un altre cop la responsabilitat de 7.000 morts”, ha reblat.

Torra ha comparegut per fer un crit d’alerta, un ultimàtum a la població per evitar un nou confinament: “Es tracta d’una situació massa crítica per no donar-hi la màxima importància”. El president ha assegurat que l’increment de rebrots i de contagis “és molt preocupant” i que cal ser responsables i mantenir les mesures d’higiene i distància més que mai: “Ens hi va la vida”. Torra ha assegurat que l’atenció primària està molt tensionada i que cal evitar que aquesta tensió es traslladi als hospitals perquè llavors tornaríem enrere, a la situació viscuda al març.“Estem al febrer i no em resigno a que després del febrer vingui març. Està a les nostres mans”, ha assegurat.

“Sóc conscient que és estiu i temps de vacances. Que hi ha moltes ganes de sortir i trobar-se amb amics i coneguts. Però no hem tingut la treva que esperàvem. Si continuem el ritme de vida social actual només aconseguirem empitjorar la situació”, ha assegurat, tot afegint: “Cap relaxament. Cal abaixar el ritme, cal abaixar les concentracions de persones. Hem de mantenir els grups familiars o de convivència i no barrejar-nos constantment amb altres grups”.

Les botellades i sancions

Torra ha assegurat que les mesures restrictives aplicades a l’oci nocturn ara són “necessàries” i ha reclamat a la gent jove responsabilitat en el seu comportament i limitar els grups a menys de deu persones: “Avui una botellada, botellón en castellà, no és una festa, és un acte d’insolidaritat. Sigueu responsables”.

En aquest sentit ha fet una crida al conseller d’Interior, Miquel Buch, i als alcaldes del país que apliquin “amb severitat” les sancions que s’estipulen si no es respecten les resolucions del Procicat i del govern.

“No em doblegarà cap pressió ni cap lobyy”

Torra ha assegurat també que prendrà les decisions que calguin sense que li tremoli el pols : “No em doblegarà cap pressió ni cap lobby si els nostres experts em demanen prendre les decisions més dures, les que calgui”, ha afirmat.

La missa de l’Arquebisbat, obertura d’un expedient

El president ha anunciat que s’obrirà expedient sancionar a l’Arquebisbat de Barcelona per haver celebrat aquest diumenge a la tarda una missa amb més de 400 persones a la Sagrada Família, desautoritzada pel Procicat.

Crítiques directes al cardenal Omella davant els presos polítics

Torra ha fet una crítica “com a Quim Torra” al cardenal Omella per no haver “alçat la veu per defensar la repressió” a Catalunya en els últims anys.

Missatge en anglès per als turistes

El president ha volgut enviar un missatge als turistes estrangers en anglès per assegurar que Catalunya és un país “responsable” i un “destí segur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva