Salut

Albesa se sotmet a un cribratge per l’augment de casos de Covid-19

S’ha fet una crida específica a la gent gran però també als temporers que estan treballant a la campanya de la fruita

La llar de jubilats d’Albesa (Noguera) ha acollit aquest dijous un cribratge per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 després del repunt de positius registrat els darrers dies.

Les proves PCR que ha dut a terme el Departament de Salut han estat adreçades a la població d’edat avançada però també al col·lectiu de temporers que treballen a la campanya de la fruita. Durant el matí però, s’ha vist gent de totes les edats.

L’objectiu és tallar les cadenes de transmissió, ja que en els darrers dies s’han detectat més d’una quinzena de nous casos que tindrien l’origen en un mateix focus. La previsió era fer uns 150 testos i a la tarda també se’n faran a treballadors d’empreses fructícoles i escorxadors de Balaguer.

L’alcaldessa d’Albesa, Eugènia Puig-gròs, ha explicat que les proves s’han fet de forma molt “àgil” des de dos quarts de deu del matí fins a la una de la tarda. Inicialment s’havia pensat en fer-les a col·lectius vulnerables, de gent gran amb patologies, temporers i el sector del comerç, però finalment s’han obert a tota la població. L’objectiu és fer una “radiografia del municipi” i poder tallar la cadena de contagis, “si es que s’ha de tallar alguna cosa”, ha matisat Puig-gròs.

El cribratge ha vingut motivat perquè fa 15 dies es va alertar d’un repunt dels casos. Actualment al poble hi ha 49 casos notificats acumulats des de l’inici de la pandèmia al març, però d’aquests, una vintena són de les darreres dues setmanes. S’han donat, principalment, en pisos on hi viuen diversos temporers però també entre veïns de la vila.

Per la seva banda, l’adjunt a la direcció de l’EAP Lleida Rural Nord, Albert Asensio, ha afegit que amb el cribratge d’aquest dijous s’hauran fet proves al voltant d’un 10% de la població d’Albesa. Fonts del Departament de Salut han informat que en total s’han fet 136 proves PCR segons les dades del Servei d’Emergències Mediques.

L’Ajuntament d’Albesa va decidir la setmana passada suspendre la festa major per l’augment de casos. S’havia de celebrar entre el 14 i el 17 d’agost.

El Departament de Salut ha dut a terme en les darreres setmanes cribratges generalitzats a la Regió Sanitària de Lleida als municipis de Sunyer (Segrià) i Torregrossa (Pla d’Urgell). Des del Departament van anunciar la setmana passada la intenció de fer-ne en algun municipi de la Noguera, del Pla d’Urgell i a la ciutat de Lleida.

A banda, des de Salut també s’han dut a terme cribratges i se’n continuen fent en centrals fruiteres i residències del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA