Salut

El jutge tomba les restriccions a Terrassa i avala les de Granollers, les Franqueses i Canovelles

Assegura que no hi ha “cap raó objectiva” que justifiqui les restriccions“Terrassa no es troba en pitjor situació que altres municipis i tampoc ha empitjorat”

El jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona ha validat les restriccions anunciades pel Govern als municipis de Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles, al Vallès Oriental, però en canvi les tomba per a la ciutat de Terrassa. El jutjat fa un repàs de les dades epidemiològiques i assegura que no hi ha “cap raó objectiva” que justifiqui les restriccions addicionals a Terrassa. L’evolució de les dades, diu, és “positiva” en comparació amb altres ciutats i comarques: “Terrassa no es troba en pitjor situació que altres municipis i tampoc ha empitjorat la seva situació recentment”.

En la darrera setmana, per exemple, el percentatge de PCR positius a la ciutat ha estat del 5,34%, molt per sota de la mitjana al Vallès Occidental (7,13%) i de l’Àrea Metropolitana Nord (12,51%). A més, la incidència acumulada té una evolució positiva, passant de 22 positius en 190 proves a 14 positius en 262 proves.

L’evolució de les dades a Terrassa és més significativa si es compara amb la resta de la comarca, on es va passar de 29 a 30 casos, o amb el conjunt de l’Àrea Metropolitana Nord, on s’ha passat de 370 a 455 PCR positius: “S’evidencia que hi ha altres municipis amb pitjor evolució que Terrassa”.

D’altra banda, el nombre d’urgències hospitalàries amb PCR positiu també ha anat a menys, tant a l’Hospital de Terrassa (de 14 a 8), com a la Mútua de Terrassa (de 14 a 12). El percentatge de malalts greus als dos centres està al voltant del 8%, mentre que en altres ciutats similars, com a Badalona, la xifra es dispara fins al 37% a l’Hospital Municipal.

En tots dos centres, el nombre d’ingressos ha baixat en els darrers set dies, passant de 15 a 12 a l’Hospital de Terrassa i de 19 a 18 a la Mútua de Terrassa. A les UCI, el nombre de pacients també s’ha reduït, passant de 4 a 2 en la darrera setmana: “L’Administració afirma que hi ha hagut un increment a la ciutat, però no és cert”, rebla la interlocutòria judicial.

En canvi, el jutge, sí veu apropiat aplicar restriccions addicionals a Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles, tot i que amb una excepció. L’aforament als centres religiosos serà del 50% i no del 33% com preveia el Govern. La resta de restriccions sí que estan avalades i afectes principalment a la restauració.

Als tres municipis vallesans afectats s’haurà de reduir al 50% de l’aforament a l’interior i exterior dels bars i restaurants. També es limita a la meitat l’aforament per a les activitats culturals i esportives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES