Salut

Coronavirus

Berlín dissol la protesta contra les restriccions per la Covid-19

La policia impedeix que la marxa arribi al final després de constatar que molts participants no respectaven l’obligació de dur mascareta i mantenir la distància de seguretat

La convocatòria ha aplegat col·lectius diversos, com antivacunes, ultradetans o ciutadans descontents amb les retallades de llibertats

La policia de Berlin ha dissolt la protesta contra les restriccions per la pandèmia de Covid-19 que s’ha celebrat aquest dissabte a la capital alemanya després d’observar que la majoria dels participants, uns 18.000 a l’inici de la manifestació, no duia mascareta ni mantenia les distàncies de seguretat interpersonals. La justícia alemanya havia autoritzat la protesta a canvi de respectar aquestes dues mesures de seguretat, la contestació de les quals és precisament un dels aglutinants dels convocants.

La marxa, organitzada per moviments antivacunes i d’ultradreta, però també grups ciutadans que consideren que es vulnera la seva llibertat de moviments, ha arrencat aquest migdia al centre de la ciutat amb l’objectiu de sumar-se a una gran concentració convocada a la tarda.

Tant les autoritats de la ciutat-estat com la policia havien demanat que es prohibís la protesta, però l’Audiència Territorial Administrativa de Berlín la va autoritzar amb condicions com la utilització de la mascareta.

La mobilització contra les restriccions va arrencar divendres, quan uns 1.500 manifestants –la majoria sense mascareta– es van concentrar davant la Porta de Brandenburg en un acció prèvia a la marxa d’avui.

La policia ha desplegat un fort dispositiu de seguretat per evitar que es repetissin situacions com les que es van viure a principis d’agost, quan unes 30.000 persones es van manifestar pel centre de Berlín sense respectar l’ordre de dur mascareta i mantenir la distància de seguretat.

En aquella ocasió la marxa es va dissoldre per ordre judicial abans d’arribar al final, després que la policia considerés que no podia continuar per ignorar les normes de seguretat.

Les mobilitzacions contra les restriccions imposades arran de la pandèmia de coronavirus s’han succeït a Alemanya des del mes de juliol i, en algunes ocasions, han aplegat desenes de milers de manifestants. Les protestes han estat convocades per col·lectius diversos, des de seguidors de teories de la conspiració a moviments antivacunes, ultradretans i grups descontents amb la llibertat de moviments.

La marxa d’aquest dissabte es produeix enmig de la preocupació per l’augment de nous contagis registrats les últimes setmanes. El còmput de noves infeccions se situa des de fa dies en les 1.500, segons les xifres del Robert Koch Institut (RKI), competent en la matèria. La setmana passada es va superar la marca dels 2.000 contagis diaris, el màxim d’ençà de finals d’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró