Salut

AstraZeneca interromp els assajos de la vacuna d’Oxford per la “malaltia inexplicable” d’un dels participants

La farmacèutica, en l’última fase de proves de la vacuna, revisarà les dades de seguretat

Un professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d’Oxford assegura que entra dins del procés habitual dels assajos

AstraZeneca ha interromput els assajos de la vacuna contra la covid-19 que ha desenvolupat amb la Universitat d’Oxford per la “malaltia potencialment inexplicable” d’un dels participants, segons un comunicat de la companyia difós pel portal Stat.

La farmacèutica, en l’última fase de proves de la vacuna, revisarà les dades de seguretat. En el comunicat, remarca que en grans assajos, es poden desenvolupar malalties per casualitat, però això s’ha de revisar molt curosament. “Estem treballant per agilitzar la revisió de l’esdeveniment per minimitzar qualsevol possible impacte en el calendari de l’assaig”, afegeix AstraZeneca, que diu que estan compromesos amb la seguretat dels participants i els més “alts estàndards” en els seus assajos.

El professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d’Oxford, Daniel Prieto-Alhambra, ha assegurat a RAC 1 que aquesta aturada és “el procediment habitual” que es fa en qualsevol procés d’elaboració d’una vacuna. “El que ha passat és habitual i és la forma amb què ens assegurem que la vacuna és segura. Això demostra que l’estudi s’està fent bé i amb el màxim rigor científic”, ha explicat.

Ara cal fer un estudi per conèixer per què s’ha generat la malaltia en aquest pacient, si ha passat a altres voluntaris i si es pot considerar un efecte secundari. Un cop s’hagi fet aquest estudi, que pot durar “uns dies”, es reprendran els assajos: “Es tracta bàsicament d’aturar el reclutament. No es posarà ningú més en risc fins que això es resolgui. Això es resoldrà en qüestió de dies (una o dues setmanes). Si és així ens endarrerirem poc. Però si hi ha dubtes, aleshores es podria allargar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes