Salut

El virus s’alenteix a Catalunya

L’última actualització del departament de Salut indica que el risc de rebrot baixa 54 punts fins als 835

La velocitat de propagació, l’anomenada Rt, també cau nou centèsimes fins a l’1,12

L’expansió del virus s’alenteix a Catalunya. El risc de rebrot baixa 54 punts en les últimes 24 hores a Catalunya i se situa en els 835, segons l’última actualització del departament de Salut.

La velocitat de propagació, la coneguda com a Rt, també cau nou centèsimes fins a l’1,12, mentre que la incidència a 14 dies segueix pujant i se situa ara a 780.

En paral·lel s’han declarat 3.545 nous casos confirmats per PCR o test d’antígens (TA), fins als 241.569 des de l’inici de la pandèmia. El 12,22% de les proves que s’han fet en la darrera setmana han donat positiu.

També s’ha informat de 66 noves morts, amb un total de 14.140. Pel que fa a la situació als hospitals catalans, hi ha 2.687 pacients ingressats per covid-19 (+160), 481 dels quals a l’UCI (+16).

Els epidemiòlegs expliquen aquest descens progressiu de la velocitat de contagi per les mesures restrictives imposades a Catalunya fa més de 15 dies, amb el tancament de bars, restaurants i centres d’estètica, i esperen que el virus segueixi frenant amb el toc de queda, les noves restriccions en cultura, gimnasos i comerços i amb el confinament perimetral i per municipis durant el cap de setmana.

Malgrat això, els hospitals encara seguiran patint durant alguns dies la inèrcia del creixement dels contagis, quan les UCI ja tenen més pacients de covid-19 -ocupen un 52% dels llits de crítics habituals- que d’altres patologies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.