Salut

Salut alerta que la desacceleració “està lluny de l’objectiu”

La consellera Alba Vergés descarta un confinament domiciliari ara per ara

La covid ocupa el 57% de llits d’UCI plens i el departament apunta que les desprogramacions són “puntuals”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha descartat un confinament domiciliari ara per ara a Catalunya i ha remarcat que cal anar “pas a pas” i “donar temps” a les mesures en vigor.

Coincidint amb la petició d’Astúries, que ha sol·licitat un confinament domiciliari a la seva comunitat, Vergés ha insistit que tot i que no descarten “absolutament res” ara mateix “les mesures adients” són les que s’han aplicat les darreres setmanes.

Així doncs, la consellera de Salut ha valorat aquest dilluns que les últimes mesures restrictives han aconseguit desaccelerar el ritme de contagis a tot Catalunya i que ens trobem ja en una “fase de mitigació”.

Ara bé, ha subratllat que la “desacceleració” en el ritme de contagis “està molt lluny de l’objectiu” i ha demanat “no abaixar la guàrdia”.

En aquest sentit, ha detallat que el 83% de les UCI catalanes estan plenes, i un 57% d’aquests llits estan ocupats per pacients covid.

També ha admès que té constància de desprogramacions en alguns centres hospitalaris però ha assegurat que es tractat de casos “puntuals”, especialment a les Terres de l’Ebre i a la zona Metropolitana Nord de Barcelona.

Vergés ha reiterat que tot i que encara “no es descarta res”, inclòs el confinament domiciliari, “hem d’anar pas a pas” i “no ens hem d’avançar a nous escenaris” de restriccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]