Salut

Vergés nega retard en la intervenció a Tremp i atribueix el canvi de gestió a l’alt nombre de positius en la plantilla

El 95% dels usuaris de la residència del Pallars Jussà s’han contagiat de Covid-19 i el 35% han mort

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha negat cap retard en la intervenció a la residència Fiella de Tremp i ha recordat que el 20 de novembre es fa un primer cribratge als usuaris de tot el centre, després de detectar una treballadora positiva el dia abans. “Va estar intervinguda des del primer dia, fent una cerca activa de casos i actuant”, ha insistit.

Vergés, que no ha concretat si es van complir o no els protocols perquè s’està “analitzant” la documentació, ha dit, atribueix el canvi de gestió feta el 28 de novembre a l’alt nombre de positius detectats entre l’equip directiu i els treballadors.

Des de l’inici del brot i fins a aquest dimarts, el 95% dels usuaris de la residència de Tremp s’han contagiat de Covid-19 i el 35% han mort.

Vergés ha explicat, en roda de premsa des de Tremp, que el canvi d’entitat gestora es va el 28 de novembre després de comprovar que la residència de Tremp no se’n podia fer càrrec perquè “es queden sense direcció i sense professionals”, afectats pel brot de Covid-19. Segons ha concretat Salut, l’última inspecció a la residència es va fer al juliol.

A l’inici del brot, el 19 de novembre, hi havia uns 160 residents vivint al centre. Fins a aquest dimarts, d’aquests, 55 han mort per Covid-19, 3 han mort per altres causes i hi ha 25 usuaris positius de coronavirus –14 tractats al centre i 11 ingressats a l’hospital comarcal del Pallars–. Al voltant d’un 35% dels residents del centre de Tremp, doncs, han perdut la vida en el brot iniciat fa gairebé un mes.

A Vergés, però, no li “sorprèn” aquesta xifra, ha dit, ja que “per desgràcia” són dades registrades en altres centres i fins i tot superiors durant el primer brot. Tot i això considera que s’haurà d’estudiar més endavant el perquè d’una incidència tan elevada.

Salut també ha informat que 55 usuaris més han superat la malaltia després de contagiar-se i passar la quarantena, 2 negatius es van traslladar a la residència de la Pobla i 2 negatius més a la residència de Guissona, tot i que un d’ells va donar positiu el 13 de desembre. Tot i les 55 recuperacions, Vergés ha alertat que la residència segueix en situació vermella i que per tant cal extremar la “prudència” i no córrer “cap risc”.

Pel que fa a la petició d’informació de la Fiscalia per investigar si s’han seguit els protocols al centre, Vergés ha explicat que espera que al llarg d’aquesta setmana es puguin recopilar totes les dades per fer-los-hi arribar i col·laborar així en qualsevol requeriment judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC