Salut

La vacunació dels avis s’estén al Ripollès i la Garrotxa

Una dona de 89 anys de Campdevànol i un home de 75 d’Olot van ser els primers a rebre la injecció de Pfizer

Els pròxims dies la campanya arribarà a tot Girona

En els dos centres no hi ha hagut cap cas positiu durant tota la pandèmia

La residència assistida comarcal de Campdevàno l i la residència Edat 3 , d’Olot, van ser, ahir, els primers llocs del Ripollès i la Garrotxa on s’ha administrat la vacuna de la Covid-19 entre el col·lectiu de gent més gran. Aquests dos centres van ser escollits perquè ara mateix no tenen cap positiu. A més, es dona la circumstància que no n’han tingut cap en tota la pandèmia.

Campdevànol

Al Ripollès, les vacunacions van fer-se al matí. La primera persona a ser injectada va ser una dona de 89 anys, Margarita Turrats Masdeu. Seguidament, la vacuna de Pfizer va ser administrada a una dona de 42 anys, la responsable de l’àrea higienicosanitària de la residència, Anna Jiménez Maldonado. Aquesta residència de Campdevànol té 54 usuaris (50 dels quals van ser vacunats) i 45 empleats.

L’esdeveniment –tant aquí com a Olot– no va poder ser seguit directament pels mitjans de comunicació per motius de seguretat sanitària. Segons va explicar ahir el Departament de Salut, la dona gran va manifestar que, amb l’arribada de les vacunes, confia que pugui tornar a veure amb normalitat la seva família. Per la seva banda, l’empleada va destacar que a la residència s’havia viscut amb expectació i il·lusió l’arribada de les vacunes, que serviran per “avançar en la immunitat de grup contra el coronavirus”.

Olot

En el cas d’Olot, el primer vacunat va ser un home de 75 anys, Josep Estudis Jordà. Es va mostrar “molt satisfet de rebre la dosi” i va dir que confia que “es vacuni el major nombre de gent possible per recuperar la normalitat”, segons el Departament de Salut. La següent a rebre la vacuna a Edat 3 va ser una infermera del mateix centre de 33 anys, Astrid Garcia Batlle. La decisió de vacunar-se va ser “per responsabilitat, atès el tracte proper que manté a diari amb els usuaris del centre”, van indicar les mateixes fonts. Dels 29 residents i 31 empleats actuals d’aquesta residència, 27 i 18, respectivament, van ser vacunats ahir. Com estableix el protocol, d’aquí a 21 dies els injectaran una segona dosi.

440 dosis, de moment

Després que diumenge es fes una vacunació en una residència del Gironès, el Ripollès i la Garrotxa són la segona i la tercera comarca de la demarcació on ja es vacuna aquest col·lectiu de risc. La campanya, dotada de 40 infermeres, 12 administratius i dues coordinadores repartits en dos equips, continuarà els pròxims dies per abastar les residències de la resta de la regió sanitària. Per a aquesta setmana, en aquest territori es disposa de 440 dosis. En l’ordre que ha establert Salut s’està donant prioritat als centres que ara mateix no tenen cap postiu de Covid.19, però de mica en mica s’anirà arribant a totes les residències.

LA XIFRA

440
dosis de la vacuna de Pfizer té a la seva disposició Salut aquesta setmana per a la regió sanitària de Girona.

Al Ripollès troben que les ajudes són insuficients

Alcaldes del Ripollès, entre els quals, el president del Consell Comarcal , van mantenir ahir una reunió telemàtica amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i la consellera de Salut, Alba Vergés, en què li van mostrar la seva preocupació pel fet que les ajudes econòmiques a la comarca aprovades abans-d’ahir pel govern –i que es podran sol·licitar després de Reis– no arriben a tots els sectors perjudicats. En un comunicat, el president de l’ens comarcal, Jordi Colomer, va retreure a la Generalitat que els ajuts econòmics que s’han anunciat “s’han dissenyat sense escoltar el territori”. Segons el seu parer, si bé es tenen en compte sectors com la restauració, els allotjaments turístics o els comerços, s’han oblidat molts negocis que resulten afectats indirectament per aquests tancaments com escoles d’esquí, el sector primari, els productors agroalimentaris, els transportistes, les empreses de comunicació, les d’activitats culturals, els allotjaments per a animals domèstics o empreses de manteniment i instal·lacions, entre altres.

De la seva banda, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va criticar la falta de recursos extraordinaris per als serveis de salut (l’hospital i els centres d’atenció primària). “Si estàvem en una situació tan extraordinària, hauríem de tenir més gent, no?”, va manifestar Munell, que ho va comparar amb el nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra, que sí que ha augmentat per fer complir el confinament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.