Salut

Coronavirus

Educació preveu acabar el curs amb 150.000 docents i personal educatiu vacunats

Bargalló: “Començarem el curs amb tot el personal immunitzat”

Aquesta setmana començarà la vacunació

El govern confia vacunar “tot el personal” dels centres escolars  a finals d’aquest curs 2020-2021. En total, són uns 155.000 docents i treballadors d’escoles públiques, concertades i privades.

Així ho ha assegurat  aquest dimarts el conseller d’Educació, Josep Bargalló. en una roda de premsa amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per valorar els cribratges realitzats entre el personal dels centres durant el segon trimestre i per avaluar l’evolució de la pandèmia en l’àmbit educatiu.

Bargalló ha agraït l’esforç de tots els membres de  la comunitat educativa per mantenir les escoles obertes. “Gràcies a tots ells hem aconseguit que el curs 2020-2021 sigui un curs de profit, en condicions i amb novetats, amb molèsties per l’activitat normal, però finalment no hagi estat un curs perdut”. “La pandèmia va estroncar el curs 2019-2020, però hem salvat el curs 2020-2021”, ha reblat.

El conseller ha demanat mantenir el grau d’exigència per aconseguir que el propers curs “les mesures puguin ser diferents”. Bargalló ha augurat que al setembre aquests condicionants seran “menys contundents” per dos motius. El primer és, segons ell,  “perquè la pandèmia haurà evolucionat”i confia que no serà “tant greu” ara. El segon, “perquè les escoles obriran amb tot el nostre personal vacunat i amb temps suficient per haver estat immunitzat”.

I és que l’objectiu del govern és finalitzar el curs escolar amb 150.000 persones vacunades amb les seves dues dosis i iniciar el següent, el 2021-2022, amb tot el personal de la comunitat escolar immunitzat contra la Covid-19. Salut i Educació volen deixar tancada aquesta mateixa setmana l’operació logística per iniciar la vacunació del personal de les escoles.

Els primers a rebre les vacunes d’AstraZeneca seran els docents que presten els seus serveis a les presons de Catalunya.

La vacunació en aquest àmbit es farà majoritàriament amb la vacuna d’AstraZeneca. No obstant això, els majors de 55 anys hauran d’esperar a què es disposi de dosis de Pfizer o de Moderna, ja que les autoritats sanitàries espanyoles han limitat l’administració d’aquest preparat a les persones menors de 55 anys.


Més d’un milió de proves al llarg del curs
A la mateixa roda de premsa, en la que també han participat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i  el director general de Centres Públics, Josep González-Cambray, s’han presentat els resultats del cribratge massiu que s’ha fet amb automostres després de les vacances de Nadal a les escoles catalanes.

Segons les dades de Salut, s’ha analitzat 112.377 automostres de docents i personal de les escoles, de les quals 1.790 han resultat positives, l’1,59% del total del cens.

El 75% del personal que treballa a les escoles, docent o no, ha participat de forma voluntària en aquest gran cribratge, i el 25% restant són treballadors que o bé no han volgut fer-ho o no van poder el dia que corresponia al centre escolar.

Per a aquests últims es farà una espècie de “repesca” als centres d’atenció primària, segons ha indicat Bargalló.

Des de l’inici d’aquest curs escolar s’han fet 1.010.694 proves PCR o test d’antígens, de les quals 698.590 en el primer trimestre i 312.104 en aquest segon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ