Salut

Sanitat vol més temps per decidir sobre AstraZeneca

S’esperava el vistiplau per eliminar el límit dels 55 anys i ampliar l’administració de la vacuna com han fet altres països i com recomana l’OMS

Vol esperar els detalls sobre efectes adversos com les trombosis

Sanitat ajorna la decisió d’ampliar fins als 65 anys l’administració de la vacuna d’Oxford tal com fa dies s’està reclamant des de Catalunya. L’ampliació haurà d’esperar uns dies, fins que hi hagi una avaluació i dictamen per part de l’Agència Europea del Medicament respecte als seus efectes adversos després de l’alerta per possibles efectes de trombosi en pacients que havien rebut el vaccí. Fins a sis països europeus han aturat les vacunacions o immobilitzat lots de la vacuna d’Oxford temporalment.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, reivindicava, en espera de saber la decisió de Sanitat, un “debat d’evidències” i que es “faci públic” i “de forma transparent”. Argimon també hi afegia, sobre els possibles efectes de la vacuna, que l’Agència Espanyola del Medicament no veu evidència que la causa d’aquests fets sigui la vacuna i que no demana cap mesura cautelar.

Des de Catalunya s’ha insistit perquè s’aixequi el límit dels 55 anys i s’arribi a vacunar més població com han fet altres països, com ara França, Alemanya o Itàlia, davant l’evidència científica i seguint la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut després que inicialment es restringís el vaccí de la farmacèutica anglesa. La consellera de Salut, Alba Vergés, assegurava ahir que s’hi posarien “tan bon punt” el ministeri ho autoritzés per “no deixar col·lectius a mitges”, que és el que ha passat aquestes darreres setmanes, en què s’han vacunat els treballadors de col·lectius essencials només fins als 55 anys. La consellera va detallar que el pla de vacunació ha arribat a un 59% dels treballadors essencials i un 65% de persones amb grans dependències.

La Comissió de Salut Pública sí que va decidir donar prioritat en la vacunació als malalts considerat d’alt risc, que seran immunitzats de forma simultània al grup d’edat de 70 a 79 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

Confirmats 23 anys de presó per un home que va matar la dona

Barcelona
societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona