Salut

Catalunya rep demà 160.00 dosis d’AstraZeneca i vacunarà en Setmana Santa

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, assegura que dimecres es va tornar a batre el rècord de dosis administrades en un dia

Catalunya rebrà demà 160.000 vacunes d’AstraZeneca, que formen part de la partida d’un milió de dosis que va anunciar ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i començarà a administrar-les a partir del dissabte i durant tot el pont de Setmana Santa, que s’allarga fins al dilluns.

Així ho ha anunciat aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, en la qual ha detallat que de les 160.000 vacunes s’administraran unes 100.000 en els propers dies, mentre que la resta es reservaran per a segones dosis.

Encara que es tracta d’una partida que havia d’arribar el dilluns, el secretari ha celebrat que la vacunació s’estigui accelerant, ha explicar que ahir es va tornar a batre el rècord de dosis administrades en un dia, amb 77.000, i ha augurat que la setmana que ve el ritme seguirà creixent.

Al llarg de la setmana, el secretari de Salut Pública s’havia mostrat partidari d’administrar totes les vacunes disponibles durant els dies laborals de Setmana Santa per poder donar descans als sanitaris, però l’arribada d’aquesta partida, que estava prevista per al dilluns però “es va esborrar”, ha canviat els plans del departament.

“Arribaran durant el dia de demà i es començaran a distribuir. Es recepcionaran el dissabte al matí i s’administraran el dissabte, diumenge i dilluns”, ha detallat Argimon.

“Aquesta partida havia d’arribar el dilluns i arribarà el divendres. Benvinguda sigui. Però tot això sempre és, per dir-ho d’alguna forma, un calvari, no saps mai res, és molt difícil de programar i de planificar”, ha lamentat.

Preguntat per la possibilitat que sigui conseller del nou Govern, Argimon ha dit que “això avui no toca” i ha insistit: “Jo ara estic centrat que vacunarem el dissabte, diumenge i dilluns i en com ho farem”.

L’OMS veu “inacceptablement lent” el ritme de vacunació

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) veu “inacceptablement lent” el ritme de vacunació contra la covid-19 a Europa.

En un comunicat, el departament europeu de l’OMS lamenta els “retards en el calendari” i insta les autoritats a mantenir les mesures sanitàries i de distància social per “compensar la baixa cobertura per les vacunes”.

“Siguem clars, hem d’accelerar el procés amb l’augment de la producció, la reducció de les barreres per administrar les vacunes i utilitzar cadascun dels vials que hi ha emmagatzemats”, indica el director per a Europa de l’OMS, Hans Kluge.

“El risc d’una falsa seguretat per la vacunació entre les autoritats i la població és considerable”, alerta Kluge.

D’altra banda, el director per a Europa de l’OMS subratlla que tots els països europeus rics estan vacunant, mentre que el 80% dels països europeus d’ingressos mitjans ho estan fent i la xifra es redueix fins al 60% en el cas dels de baixos ingressos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva