Salut

Coronavirus

Brussel·les negocia amb Pfizer la compra de 1.800 milions de dosis per al 2022 i 2023

La Comissió Europea defensa que cal anticipar-se a les següents etapes de la pandèmia

La farmacèutica demana a les autoritats nord-americanes que autoritzin l’ús d’emergència de la seva vacuna en adolescents de 12 a 15 anys

La Comissió Europea (CE) negociarà amb la farmacèutica Pfizer-BioNTech la compra de 1.800 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 de segona generació –capaces de combatre les variants del virus- per als anys 2022 i 2023, segons han explicat a Efe fonts comunitàries.

La intenció de l’executiu europeu és comprar 900 milions de dosis i 900 milions més de manera opcional.

“Hem de preparar-nos per a les següents etapes de la pandèmia el 2022 i 2023. La capacitat de producció encara és limitada i hem d’anticipar-nos”, han argumentat les citades fonts.

Les converses entre Brussel·les i la farmacèutica per a la producció d’aquestes dosis addicionals no han començat encara, però la CE espera poder iniciar els contactes “en els pròxims dies”, amb la intenció de poder signar contractes que garanteixin el lliurament mensual d’un determinat volum de dosis en els propers dos anys.

Brussel·les vol negociar amb aquest laboratori perquè utilitza la tecnologia d’ARN missatger, “perquè el món científic ens ha dit que són les vacunes més reeixides”, han detallat les fonts.

Fins ara la CE ha tancat la compra de 500 milions de dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech, amb la possibilitat d’adquirir-ne 100 milions més.

Amb els contractes signats fins ara, la Comissió vol obtenir un total de 2.600 milions de dosis.

La vacuna de Pfizer-BioNTech va ser la primera que va aprovar la CE per a ser comercialitzada a la Unió Europea (UE), a la qual després s’han sumat la de Moderna, AstraZeneca i Janssen. En haver obtingut ja el vistiplau europeu, les modificacions que el laboratori hagi de fer en el fàrmac per a adaptar-lo a les noves variants s’autoritzaran amb major rapidesa.

La presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, ja va avançar al març passat la voluntat de treballar amb les farmacèutiques que estan complint amb els compromisos de producció i distribució de les vacunes adquirits en els contractes signats amb Brussel·les.

“El nostre interès és intensificar la cooperació amb les empreses fiables que han demostrat que poden incrementar i complir els seus contractes en els pròxims anys, i també invertir en elles”, va dir Von der Leyen al final de l’últim cimera de caps d’Estat i de govern de la UE.

La voluntat de cooperar amb Pfizer contrasta amb els desacords que la CE està tenint amb la farmacèutica AstraZeneca, que només ha distribuït 29,8 milions de dosis en el primer trimestre de l’any, enfront del compromís inicial de lliurar 90 milions.

La vacuna del laboratori anglosuec i de la Universitat d’Oxford es basa en l’adenovirus de ximpanzé modificat, una tècnica similar a la tradicional vacuna contra la grip.

Pfizer sol·licita als EUA que autoritzin la seva vacuna per als adolescents

Efe

La farmacèutica Pfizer i la seva sòcia BioNTech han demanat a les autoritats nord-americanes que aprovin l’ús d’emergència de la seva vacuna contra la Covid-19 per a menors d’entre 12 i 15 anys, després de demostrar que el fàrmac té una eficàcia del 100% en aquest grup d’edat, segons un comunicat difós aquest divendres.

“Aquestes sol·licituds es basen en dades de l’assaig en fase 3 en adolescents de 12 a 15 anys amb o sense evidència prèvia d’infecció per SARS-CoV-2, que ha demostrat una eficàcia del 100% i uns sòlida resposta d’anticossos després de la vacunació”, diu la nota.

Les farmacèutiques avancen que tenen la intenció de plantejar sol·licituds similars a les autoritats reguladores d’altres països en els propers dies.

L’estudi s’ha realitzat amb 2.260 adolescents d’aquestes edats. El passat 31 de març les dues companyies ja van anunciar l’èxit de la prova i van detallar que s’havien detectat 18 casos de Covid-19 en el grup que havia rebut placebo i cap entre els efectivament vacunats.

El comunicat d’avui insisteix que el vaccí BNT162b2 ha estat “ben tolerat” i que els efectes secundaris han estat en general consistents amb els observats en participants d’entre 16 i 25 anys.

L’Agència d’Aliments i Medicaments dels Estats Units, (FDA, per les seves sigles en anglès), va confirmar el passat 8 de desembre la seguretat i eficàcia de la vacuna de la Covid-19 de Pfizer i BioNTech per a majors de 16 anys en un anàlisi previ a la seva autorització.

L’FDA haurà de determinar ara si els criteris de seguretat i eficàcia es mantenen per a la nova franja d’edat de 12 a 15 anys.

Pfizer també ha iniciat assajos clínics de la seva vacuna en infants d’entre 6 mesos i 11 anys. A l’estudi hi participen 144 menors, dividits en grups d’edat de 6 mesos a 2 anys; de 2 a 5 anys, i de 5 a 11 anys.

Segons els experts, la immunització de nens, que suposen al voltant d’un 20% de la població dels EUA, és essencial per acabar amb la pandèmia. En aquest sentit, avisen que és poc probable que el país aconsegueixi la immunitat de grup fins que també s’immunitzi els menors.

La farmacèutica nord-americana Moderna també ha iniciat assajos clínics del seu vaccí contra el coronavirus en menors de 12 anys i al desembre ja en va començar un altre per a adolescents d’entre 12 i 17 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES