Salut

El 28% de la població té “algun grau de protecció” anti-Covid

Són poc més de 2,2 milions de catalans, entre vacunats i contagiats que han desenvolupat anticossos naturals

Una estimació del Departament de Salut assenyala que al voltant d’un 28% de la població de Catalunya té “algun grau de protecció” contra la Covid-19. Aquest càlcul es basa en el volum de persones que ja han rebut almenys una dosi de la vacuna (1.740.611) més les que han pogut generar anticossos perquè han estat contagiades amb el coronavirus. Segons el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en aquest apartat hi hauria unes 466.871 persones que haurien pogut desenvolupar la Covid o viure el contagi de manera asimptomàtica. En total, doncs, els catalans amb certa protecció contra el coronavirus podrien superar els 2,2 milions.

Argimon dibuixa la situació epidemiològica a Catalunya com un “altiplà”, en el qual “no pugem, però tampoc baixem”. El nombre de casos nous setmanals es manté en uns 10.500 i hi ha mig miler de persones a l’UCI, unes dades “massa elevades” per “abaixar la guàrdia”, però que acosten la ciutadania a una certa “normalitat” a la seva vida quotidiana. El secretari de Salut Pública explica que el Procicat encara no ha entrat a valorar les mesures per a la setmana vinent, però pronostica que durant les pròximes setmanes i mesos “es notaran canvis importants”, que permetran amb cura gràcies a la vacunació. En aquest sentit, Salut va saber ahir que avui rebrà 20.700 dosis de la vacuna de Janssen, la meitat de les previstes inicialment, i apressa el Ministeri de Sanitat a decidir com cal procedir amb l’administració de les segones dosis d’AstraZeneca als professionals essencials, ja que el 3 de maig s’hauria de començar a inocular-les.

Brot residencial

La vacunació no ha impedit un brot a la residència municipal Can Comelles d’Esparreguera, però sí que n’ha minimitzat clarament els danys. El virus hi va entrar a través d’una persona no vacunada i hi ha 23 residents amb pocs símptomes o cap i només un d’ingressat en una unitat de subaguts en situació “estable i no greu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

Prop de 700 aportacions ciutadanes per al futur parc de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona