Salut

Coronavirus

Índia

Temor pels milers d’orfes de la Covid

Les autoritats índies reconeixen que almenys uns 10.000 infants han quedat orfes o abandonats a causa de la pandèmia

Apareixen missatges a les xarxes socials en què s’ofereixen infants orfes a canvi de diners

A l’Índia li estan caient tots els mals durant aquesta pandèmia. El descens del nombre de casos i de morts per Covid-19 a l’Índia ha posat sobre la taula la crua realitat dels infants que s’han quedat sense pares o abandonats a causa de la pandèmia. Malgrat que el nombre de casos oficials s’ha reduït a prop d’una quarta part de les xifres d’un mes enrere, el nombre de morts només s’ha reduït lleugerament. Això ha comportat que milers d’infants a tot el país hagin perdut els seus pares des del gener de l’any passat.

La Comissió Nacional per a la Protecció dels Drets de l’Infant va informar aquest dimecres al Tribunal Suprem que 9.346 menors de 17 anys van quedar orfes o abandonats durant la pandèmia. D’aquests, més de 1.742 d’aquests menors han perdut ambdós progenitors, 7.464 estarien vivint amb un dels pares supervivents i 140 estarien abandonats. Segons el mitjà India Today, d’aquests infants, 1.224 actualment viuen amb un tutor, 985 amb un membre de la família que no està designat com a tutor legal i 6.612 viuen amb un sol pare. A més, les autoritats van enviar 31 d’aquests infants a l’agència especial d’adopció. Els experts, però, assenyalen que aquestes xifres podrien quedar molt lluny de la realitat ja que es considera que les xifres oficials de malalts i de morts per Covid podrien ser fins a deu vegades les xifres amb què treballen les autoritats.

La ministra per a les Dones i el Benestar Infantil, Smriti Irani, va publicar una piulada en què assegurava que com a mínim 577 infants havien perdut els seus dos pares a causa de la Covid entre l’1 d’abril i el 25 de maig. A l’estat més poblat de l’Índia, Uttar Pradesh, es van aconseguir identificar més de 1.000 orfes a causa de la pandèmia de la Covid-19, segons va explicar Preeti Verma, membre de la Comissió Estatal de Benestar Infantil. El president de la Comissió per a la Protecció dels Drets dels Infants de Nova Delhi, Anurag Kundu, va assegurar: “Mai en la meva vida he vist tanta gent morta en tan poc temps. Deuen haver deixat molts nens i, en aquest sentit, és una emergència nacional.” Segons Kundu, es necessita una política a curt termini en la cura dels infants en lloc de l’adopció total per ajudar a alleujar el problema actual.

La difícil situació d’aquests infants recentment orfes ha provocat un augment de les crides al voltant de “l’adopció”. Un fet que comporta l’amenaça de tràfic i explotació infantil, sovint dirigida mitjançant missatges a les xarxes socials que demanen l’adopció directa de nens. Recentment, a xarxes socials com Twitter i Facebook, així com també aplicacions de missatgeria com WhatsApp, van aparèixer missatges que exhortaven la gent a adoptar nens orfes. Les autoritats governamentals van investigar aquests missatges i alguns va resultar que eren falsos però en altres s’oferien infants a menys de 5.750 euros. Kundu adverteix sobre el perill que les xarxes esdevinguin un servei “semblant a Amazon” on la gent pot triar nens per adoptar. Existeix també el perill que molts d’aquests infants puguin ser explotats en treballs manuals barats o en l’àmbit sexual.

Les adopcions triguen anys

L’Administració Central de Recursos per a l’Adopció, òrgan del Ministeri de la Dona i el Desenvolupament Infantil, és l’encarregada de supervisar les adopcions a tot el país i ha dissenyat pautes exhaustives i estrictes que regeixen el procés d’adopció a l’Índia, que pot trigar anys. Probablement per això, les xifres d’adopcions anuals a l’Índia són baixes –només 3.351–, en comparació amb les de països com els Estats Units, on, tot i tenir només una quarta part de la població que té el país asiàtic, s’han adoptat més de 66.000 infants en un any. Malgrat els esforços de l’Índia per atendre els orfes, els experts avisen que cal fer molt més per evitar el risc que els infants creixin sense una família al seu voltant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC