Salut

Trobades sense límit de participants i oci nocturn obert a partir de dilluns

El Procicat habilita taules de deu persones a les terrasses, envelats i balls a les festes majors

Fecasarm veu impossible garantir la distància de seguretat

El límit de reunió de deu persones deixarà de ser una imposició a partir de dilluns i tan sols es quedarà en una “recomanació” del Procicat, que ahir va anunciar noves mesures per avançar cap a la normalitat. La recuperació de la llibertat en les trobades socials és un gran pas endavant –estava restringida des de finals d’agost del 2020– però també ho serà la reobertura del sector de l’oci nocturn, un dels més castigats per les mesures anti-Covid.

La reobertura serà gradual i, de moment, es podrà fer amb un 50% de l’aforament a l’interior i amb un 100% en espais oberts. En qualsevol cas, caldrà un registre d’entrada amb les dades dels clients que s’haurà de conservar durant almenys un mes per poder garantir la traçabilitat dels contactes en cas de contagi. Els locals amb capacitat per a més de 500 persones hauran de fer venda anticipada i telemàtica i tots hauran de tancar a les 3.30 h de la matinada.

Es podrà tornar a sortir de festa, però serà una festa diferent de la que coneixíem fins ara en discoteques i sales de ball. Les consumicions hauran de ser només a la barra o en taules amb un màxim de 6 persones a l’interior i de 10 a l’exterior, garantint una distància física d’1,5 metres entre diferents grups. El ball a la pista estarà permès, però haurà de ser amb mascareta i garantint un grau d’ocupació de l’espai que permeti mantenir la distància de seguretat entre persones o grups. Per controlar-ho, s’haurà de delimitar l’espai i habilitar un circuit d’entrada i sortida amb accessos independents.

El subdirector general de Drogodependències de Salut, Joan Colom, adverteix que aquestes mesures i les seves conseqüències seran sotmeses a una anàlisi permanent per poder-les “ampliar o limitar” en funció del que es detecti, i agraeix la bona interlocució i predisposició del sector de l’oci nocturn, que “ha acceptat les mesures graduals i equilibrades” i s’ha ofert a col·laborar en la difusió de missatges que cridin a respectar la normativa, fins i tot implicant-hi els DJ.

“Impossible de complir”

Sorprenentment, però, hores més tard la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals es mostrava sorpresa per l’obligatorietat de mantenir la distància de seguretat a la pista de ball i a les barres atès que, segons la seva versió, se n’havia plantejat l’eliminació en l’última reunió amb la Generalitat. La patronal catalana ja adverteix que serà “impossible” garantir-ne el compliment.

Pel que fa a la resta de mesures aprovades pel Procicat, en l’àmbit de la restauració s’amplia a deu el límit de comensals en taules a l’exterior (a l’interior es mantenen en sis), mentre que les sales de joc, casinos i bingos amplien l’horari de les deu de la nit a la una de la matinada. En els equipaments esportius en espais tancats s’elimina la limitació de deu persones, si bé l’aforament serà d’un màxim del 50%.

A més, la Generalitat ja està treballant en una nova normativa per abordar la tornada a la presencialitat en el treball, que es farà de manera progressiva en les pròximes setmanes tant per al sector públic com per al privat.

LA DATA

21.06.21
Entrarà en vigor
a partir de les 00.00 h la nova normativa, que té una vigència inicial de quinze dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona