Salut

Un total 133 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de Covid-19 entre els usuaris

S’han comptabilitzat 527 residents positius per coronavirus i 437 professionals

Un total de 133 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de Covid-19 entre les persones residents.

En concret, hi ha 101 centres de gent gran; 20 centres per a persones amb discapacitat; 2 centres de salut mental i 10 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 527 residents que són positius per covid (un 0,9% del total), la gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. L’última setmana, de l’1 al 7 d’agost, hi ha hagut 51 defuncions de residents per covid19 i 79 ingressos hospitalaris.

Quant als professionals, 437 han donat positiu (0,9% del total) els últims 14 dies, 4 estan ingressats a l’hospital i 1 és a l’UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, hi ha 429 casos actius (0,9% dels residents) en 101 residències i 359 professionals afectats (1% del total). Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 74 casos actius entre els residents (1,1% del total) en 20 residències i 62 professionals (0,8% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 2 casos actius de residents (0,2% del total) en 2 residències i 7 professionals afectats (1,1%).

Vacunacions i cribratges

El 96,6% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades en primera dosi i el 94,6% tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors i treballadores, un 90,7% han rebut la primera dosi i un 84,4% la primera i la segona.

La darrera setmana, de l’1 al 7 d’agost, s’han fet 16.226 proves PCR i 2.394 tests d’antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya. Un 3,11% de les proves fetes han resultat positives. Als professionals se’ls han fet 23.097 PCR i 2.230 testos d’antígens ràpids, amb un percentatge de positivitat de l’1%. La positivitat en la població general és del 10,58%.

Residències verdes, taronges i vermelles

A data 9 d’agost, del total de 1.026 residències de gent gran tot Catalunya, hi ha 126 centres (el 12,28%) que estan en color vermell, això és, amb casos actius de Covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació. Per contra, 696 centres (el 67,84%) es troben en color verd, això és sense cap cas de Covid-19.

La resta de centres, 204 (el 19,98%), es classifiquen amb color taronja perquè presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona