Salut

El virus continua frenat amb la baixada d’ingressos als hospitals i les UCI

L’Rt baixa a 1,02 però el risc de rebrot puja a 50 (+2), amb 9 ingressats menys (316) i 2 crítics menys a l’UCI (88)

Salut declara 491 nous casos i 8 morts

La situació de la Covid a Catalunya es manté un dia més estable, tot i que continua la baixada constant d’ingressos i malalts crítics a les UCI.

Segons les dades d’evolució de la covid publicades aquest dissabte pel Departament de Salut, la velocitat de transmissió del virus ha descendit lleument i se situa avui en 1,02 -enfront de l’1,03 d’ahir-, però el risc de rebrot ha augmentat en dos punts fins a assolir els 50, un índex que es considera moderat.

En les últimes 24 hores, el coronavirus ha sumat 491 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l’inici de la pandèmia de 925.000, i s’ha cobrat vuit vides més, amb el que el nombre total de morts se situa en 24.016.

Al mateix temps que milloren els indicadors pandèmics, continua alleujant-se la situació als hospitals de Catalunya, amb un total de 316 ingressos, nou menys que en les últimes hores, i 88 crítics en les UCI, enfront dels 90 comptabilitzats la vigília.

Per regions sanitàries, el risc de rebrot de coronavirus més gran el suporten les comarques de Lleida i les Terres de l’Ebre, amb un índex de 115 i 107, respectivament.

Per darrere se situa la zona de l’Alt Pirineu-Aran, amb un risc de rebrot de 81, la regió de la Catalunya Central, amb 72, i Girona, amb un índex de 68, mentre que en el Camp de Tarragona descendeix fins als 58 punts.

Barcelona ciutat i el sud de l’àrea metropolitana són les zones sanitàries amb el risc de rebrot més baix -34 en tots dos casos-, seguides de les comarques del nord de l’àrea metropolitana, amb un índex de 44.

D’altra banda, es mantenen estables les dades de vacunació a Catalunya, on el 74,3% de catalans majors de 12 anys té la pauta completa, amb una major cobertura entre les persones institucionalitzades o que viuen en residències, amb 98,8% i 96,8%, respectivament, i entre el personal de centres d’atenció primària i hospitals, on el percentatge d’immunitzats ascendeix a 94,3%.

En total, a Catalunya han rebut la pauta completa de vacunació 5.876.299 persones i a 143.216 se’ls ha administrat ja la tercera dosi de reforç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA