Salut

Investiguen un brot de pneumònia que ha afectat 23 persones a ses Salines i Campos

La malaltia en cap cas ha requerit hospitalització i té un curs benigne, que comença amb tossina seca persistent seguida de febre

La Conselleria de Salut i Consum investiga la causa d'un brot de pneumònia a la zona de Ses Salines, Colònia de Sant Jordi i Campos, a Mallorca.

La Conselleria de Salut i Consum, a través de la Direcció General de Salut Pública i Participació i juntament amb els serveis assistencials, està investigant la causa d'un brot de pneumònia que s'ha produït les darreres setmanes a la zona de ses Salines, Colònia de Sant Jordi i Campos i que ha afectat 23 persones: 21 menors i 2 adults.

Es tracta de pneumònies que en cap cas han requerit hospitalització i que tenen un curs benigne, que comencen amb tossina seca persistent seguida de febre. Fins ara, tots els casos han estat lleus i els afectats s'han recuperat amb antibiòtics d'ample espectre, antitèrmics i, en qualque cas, broncodilatadors. La recuperació ha estat generalitzada en pocs dies.

En aquests moments, les investigacions apunten que la forma d'aparició de la malaltia, en un degoteig de casos, fa pensar en una transmissió per gotes o contacte directe persona a persona, amb una afectació predominantment infantil que podria plantejar la hipòtesi d'una etiologia vírica.

Des de l'inici de la comunicació del brot al Servei d'Epidemiologia, el passat 3 d'agost, s'han mantingut contactes amb els professionals clínics de la zona afectada i s'han coordinat amb els serveis mèdics d'urgències dels Hospitals de Manacor i Son Dureta, així com amb les clíniques privades.

A hores d'ara, no hi ha cap indici d'una font ambiental ni cap lloc on s'hagi posat en evidència un risc més alt. Per això, les úniques mesures de control útils per prevenir els contagis són les higièniques habituals per evitar la transmissió a través de gotes o contacte directe: rentar-se les mans amb freqüència, protegir-se la boca i nas en tossir o esternudar, evitar compartir objectes d'ús personal, orejar suficientment les habitacions i evitar el contacte amb les secrecions respiratòries de persones amb símptomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona