Salut

El Trueta comença a vacunar els voluntaris de la fase III del vaccí d’Hipra

Es vacunaran uns 400 participants i se’ls farà un seguiment d’un any

L’hospital Trueta de Girona ha començat aquest dilluns a administrar la vacuna d’Hipra contra la covid-19 en el marc de la tercera fase de l’assaig clínic. L’Agència Espanyola del Medicament va autoritzar la setmana passada aquest assaig, que comença un cop acabada la fase IIb amb una bona resposta contra les variants, inclosa l’òmicron. Es tracta de la darrera fase abans de la comercialització del vaccí, hi participaran unes 3.000 persones majors de 16 anys, 400 de les quals al Trueta. A totes elles se’ls farà un seguiment d’un any per avaluar la seguretat a llarg termini i la resposta immunològica. A banda de l’hospital de Girona, hi participaran 16 centres més d’Espanya, dos de Portugal i un d’Itàlia.

En aquest estudi és busca confirmar que la immunització de reforç amb la vacuna d’Hipra pot ampliar la protecció en front les noves variants i perllongar l’efecte preventiu de la vacunació.

Les persones que participin a l’assaig han d’haver rebut una o dues dosis d’una de les vacunes autoritzades (Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna), Vaxevria (AstraZeneca), Janssen (Janssen) o combinades) com a mínim fa tres mesos. En la casuística que hagin passat la Covid-19 com a mínim fa 1 mes, sense haver ingressat a l’hospital, podran participar igualment a l’estudi. Cada hospital ha habilitat un espai a la seva web per tal que les persones interessades s’hi puguin inscriure.

La vacuna contra la Covid-19 de HIPRA és una vacuna de proteïna recombinant multivariant adjuvada, basada en un heterodímer de fusió del domini d’unió al receptor (RBD) que conté les variants B.1.1.7 (alfa) i B.1.351 (beta) del SARS-CoV-2.

La vacuna d’HIPRA es conserva a temperatura de refrigerador (entre 2 i 8 ºC), cosa que facilita l’emmagatzematge i distribució. Tanmateix, la tecnologia utilitzada permet una gran versatilitat per adaptar-la a noves variants del virus, si fos necessari en el futur. Els resultats obtinguts fins ara, mostren que la vacuna produeix anticossos neutralitzants en front a les VOC (variants de “preocupació”) actuals i que també té eficàcia en la prevenció del la malaltia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona