Salut

salut

Alerten que unes 300.000 persones tenen covid persistent

Els professionals reclamen més recursos per seguir investigant

Professionals de la salut estimen que unes 300.000 persones a Catalunya tenen covid persistent. Així ho han explicat aquest dijous en el primer congrés a Barcelona dedicat a la problemàtica, de la qual han admès que encara hi ha “poca informació”. “Com influiran les diferents variants o si la vacuna podrà o no protegir en més o menys mesura, són dubtes que ens falta resoldre i per això és molt important fer molta recerca”, ha explicat la coordinadora de la unitat de covid persistent de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Lourdes Mateu. En aquest sentit, ha assenyalat que, de moment, no han notat un empitjorament de l’estat dels pacients amb covid persistent que s’han tornat a reinfectar del virus.

Entre els símptomes més comuns que presenten els afectats, Mateu destaca la fatiga, el cansament extrem, l’ofec, les taquicàrdies, el dolor toràcic o el dolor articular. Tot i això, recorda que no tots “es comporten igual”. Un altre aspecte generalitzat, però, és el desànim: “a l’inici tens l’esperança que et curaràs aviat, però quan fa dos anys que no et trobes bé, és normal que estiguis desanimat”.

Testimonis

Un dels assistents a la jornada ha estat en Jaume Vaisman, un professor de filosofia diagnosticat de covid fa un any i mig i des de llavors amb covid persistent. Vaisman ha explicat que no ha tornat a fer classe, malgrat que assegura que fer-ho “és la seva vida”. Així, ha qualificat tots aquests mesos com un “periple horrorós”. En concret, ha destacat els mals moments que va patir a l’inici, que els ha definit com “el meu passeig per la vellesa; estava com un ancià”.

D’altra banda, ha assenyalat que els símptomes que pateix ara es manifesten en molt mal de cap, debilitat muscular i una “boira mental” que no li permet ni llegir ni concentrar-se, entre d’altres, tot i haver fet molta rehabilitació muscular i cognitiva. “Puc agafar els meus fills a vegades, però ells ja saben que poquet”, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CORNELLÀ DE TERRI

Denuncien que volen obrir un centre de menors “sense complir normativa”

CORNELLÀ DE TERRI

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA