Salut

Empitjoren els indicadors de la covid, amb l’Rt a 1,21 i el risc de rebrot a 274

Salut notifica 5.677 nous casos des de divendres, amb 8 ingressats més als hospitals, que es mantenen per sota de 1.000 (954, 32 dels quals a l’UCI)

La positivitat de les proves s’incrementa a 15,33%

Empitjorament dels indicadors de la covid des l’últim balanç del departament de Salut, divendres passat. L’Rt torna a situar-se a l’1,2 (+0,33), és a dir, que cada cent infectats contagien una mitjana de 121 persones, la qual cosa indica que el virus torna a créixer després de la Setmana Santa i el final de les mascaretes en interiors, a l’espera de com afectaran les aglomeracions de la Diada Sant Jordi. El risc de rebrot, indicador que mesura el creixement potencial de l’epidèmia i que va aconseguir el 16 de gener passat el màxim des de l’inici de l’emergència sanitària, amb 6.903 punts, també puja 91 punts, situant-se en el 274 (+91).

Els contagis per covid tornen a créixer, amb gairebé 1.500 infeccions diàries. S’han notificat 5.761 nous casos confirmats per PCR o Test d’Antígens que situen el total de positius des de l’inici de la pandèmia en 2.459.143. Cal puntualitzar, però, que ara només es fan proves diagnòstiques en persones greus i vulnerables. Així, un dels altres indicadors per valorar la situació epidemiològica, la positivitat de les proves, també augmenta i se situa en el 15,33%. Des de divendres s’han notificat 15 morts més, que fa incrementar el nombre de defuncions per Covid a 27.107 des de l’inici de la pandèmia.

Els ingressos als hospitals es mantenen més o menys estables per sota dels 1.000, tot i que des del 5 d’abril pugen de forma lenta. Així Salut informa que hi ha 954 ingressats (+8 des de divendres), dels quals 32 estan a l’UCI (-1).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona
medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO