Salut

JAPÓ

Kishida, positiu per covid

El primer ministre nipó té símptomes lleus

Estarà aïllat durant 10 dies, tal com marca la llei japonesa, durant els quals farà teletreball

El primer ministre nipó, Fumio Kishida, ha reprès avui el teletreball després d’haver donat positiu per coronavirus ahir, segons ha confirmat el portaveu del govern, que ha dit que el mandatari assistirà virtualment aquest cap de setmana a la cimera que se celebra a Tunis. “Actualment Kishida té símptomes lleus, amb la qual cosa està teletreballant i està complint la majoria de la seva agenda”, ha dit avui el portaveu governamental japonès, Hirokazu Matsuno, que ha afirmat també que el primer ministre també participarà a la Conferència Internacional de Tòquio sobre el Desenvolupament Africà (TICAD) des del Japó de forma virtual. Kishida tenia previst acudir a la TICAD, que se celebra a Tunis el 27 i 28 d’agost, però, com que la llei nipona obliga a aïllar-se 10 dies, el mandatari hi haurà de participar virtualment i podria tornar a treballar de forma presencial a partir del dia 31. També tenia previst visitar països del Pròxim Orient després das’sistir al TICAD, un viatge que possiblement acabi sent cancel·lat.

El primer ministre nipó, de 65 anys, va començar a tenir una lleugera febre i tos a última hora de dissabte i va donar positiu el dia següent, després d’haver estat de vacances des del passat dia 15.

Segons Matsuno, com que Kishida va portar mascareta al reunir-se amb diverses persones, no hi ha cap contacte considerat proper a banda de la família, tot i que ells haurien donat negatiu i el mandatari continuarà aïllat durant els propers dies.

El cap de govern nipó ha donat positiu en un moment en el qual l’arxipèlag està patint l’embat d’una setena onada d’infeccions que ha situat el volum de contagis en el màxim històric per al país asiàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona